Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Nizkocenovna veriga Pepco bo v Sloveniji odprla 43 prodajaln

Čas branja: 1 min
11.05.2017  20:30
Nizkocenovna veriga Pepco bo v Sloveniji odprla 43 prodajaln
Pepco bo prvih pet trgovin septembra odprl v Celju, Domžalah, Mariboru, Novem mestu in na Ptuju.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
NKD dodaj
Kemijska industrija... dodaj
Kiko dodaj

Pepco, ki ima več kot tisoč trgovin na Češkem, Madžarskem, Poljskem, Slovaškem in v Romuniji, bo letos jeseni vstopil tudi v Slovenijo. Prve trgovine bodo odprli septembra v Celju, Domžalah, Mariboru, Novem mestu in na Ptuju. V začetku aprila so odprli tudi prve tri trgovine na Hrvaškem.

Največ prodajo oblačil za otroke do 14. leta, prodajajo pa tudi otroška, ženska in moška oblačila, spodnje perilo, nakit, igrače, opremo za dom, dekorativne izdelke, gospodinjski tekstil in podobno. Pepco vstopa v segment, kjer je že zdaj precej ponudbe. Tu je veriga Mana v lasti celjskega Metroja z 82 trgovinami, veriga NKD s 54 trgovinami, tekmeca sta tudi Kik in Tedi.

Trgovine bodo odpirali v mestih z več kot deset tisoč prebivalci. V prvem letu jih bodo odprli 18, do leta 2020 jih načrtujejo odpreti skupaj 43. Franšiznih trgovin ne načrtujejo. Trenutno iščejo nepremičnine v velikosti 450 kvadratnih metrov. Poleti bodo začeli zaposlovati prve sodelavce, načrt je zaposliti skupaj več kot 250 ljudi.

Pepco, ki skupaj zaposlujejo devet tisoč ljudi, je blagovna znamka podjetja Pepkor, južnoafriške investicijske družbe, ki je bila priključena k Steinhoff International Holdings Limited. Ta kotira na frankfurtski borzi. V skupini je približno 120 tisoč zaposlenih, skupaj imajo več kot 11 tisoč trgovin. So lastniki več kot 40 trgovinskih blagovnih znamk, med drugim Kiko in Emmezeto.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Nizkocenovna veriga Pepco odpira 43 trgovin in prinaša 250 delovnih mest 2

Prvih pet trgovin bodo odprli septembra v Celju, Domžalah, Mariboru, Novem mestu in na Ptuju

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Spletni nakupi v ZDA rušijo trgovske zidove; jih bodo tudi v Sloveniji? 2

Kako s spletnimi nakupi spreminjate trende v trgovski dejavnosti in kako se na to odzivajo trgovci

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 9

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....