Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Prek Amazona je v Nemčiji po novem mogoče kupiti tudi špecerijo

Čas branja: 1 min
11.05.2017  20:30
Prek Amazona je v Nemčiji po novem mogoče kupiti tudi špecerijo
Ameriški spletni trgovec Amazon od prejšnjega tedna možnost spletnega nakupa špecerije ponuja uporabnikom v Berlinu in bližnjem Potsdamu.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Amazon dodaj
Deutsche Post DHL dodaj
Aldi dodaj
Lidl dodaj
Rewe dodaj

Ameriški spletni trgovec Amazon od prejšnjega tedna uporabnikom v Nemčiji ponuja možnost spletnega nakupa špecerije. Za zdaj lahko sveža živila, denimo kruh, mleko, meso, zelenjavo, sadje …, prek spleta kupijo naročniki storitve Amazon Prime v nekaterih delih nemške prestolnice Berlin in bližnjega Potsdama. Storitev, ki so jo poimenovali Amazon Fresh, uporabniki zanjo na mesec plačajo slabih deset evrov naročnine, bodo glede na odzive kupcev razširili še v druge dele obeh mest.

Skupaj je kupcem, pri Amazonu stavijo zlasti na mlajšo generacijo, na voljo približno 85 tisoč različnih prehranskih izdelkov, navajajo v družbi. Za dostavo špecerije iz 25 trgovin, minimalna vrednost nakupa je 40 evrov, skrbi nemška pošta Deutsche Post DHL.

Nemci živila sicer najraje kupujejo v trgovinah, kot sta Aldi in Lidl, s katerimi je država na gosto prepredena. Prek spleta za zdaj opravijo le odstotek vseh nakupov prehranskih izdelkov. Po ocenah se bo zaradi nove Amazonove storitve ta delež do leta 2020 povečal na tri odstotke.

Klasični trgovci se na novo Amazonovo storitev, ki jo je ta napovedoval že dlje časa, niso odzvali. Izjema je le druga največja nemška trgovska veriga Rewe, ki pospešeno vlaga v spletno trgovino in spletnim kupcem špecerijo dostavlja naslednji dan.

Spletni nakup špecerije Amazon Fresh je spletni velikan pred devetimi leti najprej uvedel v ZDA, od lani je na voljo tudi kupcem v Veliki Britaniji.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Amazon je med prazniki tolkel prodajne rekorde

Ob koncu leta 2016 je Amazon po svetu poslal več kot milijardo izdelkov

FINANCE
Slovenija
TRANS-LOG
Novice
Novice (video) Prihaja Amazonova špecerija prihodnosti. Brez blagajn in brez čakanja!

Po spletu je zakrožil posnetek sistema Amazon Go, ki nakazuje, kakšne bodo špecerije in trgovine prihodnosti

FINANCE
Jeff Bezos - mož, ki je s prestola najbogatejših zemljanov za nekaj ur izrinil Billa Gatesa 10

Delnice spletnega trgovca Amazon so v četrtek dosegle rekordno vrednost 1.083,31 dolarja, zaradi česar je bil prvi mož podjetja Jeff...

TRANS-LOG
Skladiščenje
Skladiščenje Eksperiment: Amazon bo zagrizel v posel dolgoletnih partnerjev, UPS in Fedexa

Letos bodo Američani v predprazničnem času kupili za 12 odstotkov več izdelkov prek spleta kot lani; pri Amazonu hočejo več nadzora...