Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Kitajska ChemChina in Sinochem v 100 milijard dolarjev veliko združitev

Čas branja: 1 min
11.05.2017  20:30
Kitajska ChemChina in Sinochem v 100 milijard dolarjev veliko združitev
Razlog za združitev kitajskih državnih kemičnih velikanov ChemChina in Sinochem naj bi bilo financiranje 39,3 milijarde evrov ChemChinovega prevzema švicarske Syngente.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Syngenta dodaj

Potem ko je prejšnji teden 80 odstotkov delničarjev švicarskega proizvajalca pesticidov in semen Syngenta sprejelo prevzemno ponudbo kitajskega kemičnega koncerna ChemChina, so se po poročanju medijev v finančni javnosti v Aziji vnovič pojavile govorice o 100 milijard dolarjev (91,4 milijarde evrov) veliki združitvi kitajskih kemičnih velikanov ChemChina in Sinochem. Skupaj bi tvorila največjo kemično skupino na svetu.

Razlog za združitev obeh kitajskih državnih podjetij naj bi bil prav ChemChinov prevzem Syngente oziroma povečanje sposobnosti kitajske družbe za financiranje doslej največjega kitajskega prevzema v tujini v vrednosti 39,3 milijarde evrov. S prevzemom Syngente je Kitajski po dveh letih prizadevanj uspelo pridobiti visoko tehnologijo pri proizvodnji semen, s čimer bo lahko država z 1,4 milijarde prebivalci pomembno okrepila domačo kmetijsko proizvodnjo.

Vodstvi družb ChemChina in Sinochem govoric o načrtovani mega združitvi, ki naj bi se zgodila prihodnje leto, tokrat nista zavrnili, kot sta to vedno storili v preteklosti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.