Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Kitajska ChemChina in Sinochem v 100 milijard dolarjev veliko združitev

Čas branja: 1 min
11.05.2017  20:30
Kitajska ChemChina in Sinochem v 100 milijard dolarjev veliko združitev
Razlog za združitev kitajskih državnih kemičnih velikanov ChemChina in Sinochem naj bi bilo financiranje 39,3 milijarde evrov ChemChinovega prevzema švicarske Syngente.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Syngenta dodaj

Potem ko je prejšnji teden 80 odstotkov delničarjev švicarskega proizvajalca pesticidov in semen Syngenta sprejelo prevzemno ponudbo kitajskega kemičnega koncerna ChemChina, so se po poročanju medijev v finančni javnosti v Aziji vnovič pojavile govorice o 100 milijard dolarjev (91,4 milijarde evrov) veliki združitvi kitajskih kemičnih velikanov ChemChina in Sinochem. Skupaj bi tvorila največjo kemično skupino na svetu.

Razlog za združitev obeh kitajskih državnih podjetij naj bi bil prav ChemChinov prevzem Syngente oziroma povečanje sposobnosti kitajske družbe za financiranje doslej največjega kitajskega prevzema v tujini v vrednosti 39,3 milijarde evrov. S prevzemom Syngente je Kitajski po dveh letih prizadevanj uspelo pridobiti visoko tehnologijo pri proizvodnji semen, s čimer bo lahko država z 1,4 milijarde prebivalci pomembno okrepila domačo kmetijsko proizvodnjo.

Vodstvi družb ChemChina in Sinochem govoric o načrtovani mega združitvi, ki naj bi se zgodila prihodnje leto, tokrat nista zavrnili, kot sta to vedno storili v preteklosti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

AGROBIZ
Novice
Novice Kitajci pospešeno kupujejo kmetije in živilska podjetja po svetu

Od leta 2005 so Kitajci vložili 44 milijard evrov v kmetijska zemljišča in živilsko industrijo v tujini, število transakcij pa se je v...

FINANCE
Ali je Kitajska nova Amerika? 2

Ne moreš biti hkrati svetovna avtoriteta in prepovedovati medvedkov zaradi norčevanja

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 9

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...