(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Cimos v rokah Italijanov

Čas branja: 1 min
25.05.2017  22:30
Cimos v rokah Italijanov
Po prestrukturiranju bo Cimos spet med najboljšimi avtomobilskimi dobavitelji, je prepričan Gino Berti, ki v Palladiu Finanziaria vodi avtomobilski steber.

Obveščaj me o novih člankih:  

Koprski avtomobilski dobavitelj Cimos je po dolgotrajnem in večkrat prekinjenem procesu prodaje prejšnji četrtek le dobil novega lastnika, italijanski sklad Palladio Finanziaria oziroma njegovega avtomobilskega dobavitelja TCH Cogeme. Italijani so za Cimos nakazali simboličnih 100 tisočakov kupnine.

Uradno se je prodaja Cimosa sklenila to sredo, ko sta glavni izvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Imre Balogh in hrvaški minister za državno premoženje Goran Marić na gradu Mokrice podpisala sporazum o poravnavi Cimosovega dolga na Hrvaškem. Z njim se ureja vprašanje terjatve iz devetdesetih let, ko je Cimos pri nekdanji Riječki banki najel 20 milijonov evrov posojila, tega pa je nato prevzela hrvaška slaba banka DAB in zoper koprsko družbo vložila tožbo. Kot določa sporazum, bo DUTB hrvaški slabi banki plačala sedem milijonov evrov, Hrvaška pa bo odstopila od morebitnih tožb.

Družba TCH Cogeme je za potrebe dokapitalizacije Cimosa že nakazala 18,3 milijona evrov svežega kapitala, ki bo namenjen posodobitvi proizvodnje in izboljšanju poslovanja ter upravljanja družbe ter poplačilu bilateralnih bank. Preostanek obveznosti do bilateralnih bank bo kupec poplačal do konca maja, z zagotovitvijo 15 milijonov evrov.

»Ne pričakujte revolucije. Prestrukturiranje še ni končano, po tem pa, smo prepričani, bo Cimos spet med najboljšimi avtomobilskimi dobavitelji, računamo predvsem na turbopolnilnike,« je povedal Gino Berti, ki v Palladiu Finanziaria vodi avtomobilski steber.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
FINANCE
Članki
Članki Končno! Cimos od danes ne bo več državen! 3

Finiširajo zadnje podrobnosti sklepa o prodaji: poravnava s Hrvati pa verjetno šele prihodnji teden

FINANCE
'V Cimosu ne pričakujte revolucije' 4

Tako po potrjeni prodaji koprskega dobavitelja avtomobilski industriji pravi njegov novi šef Gino Berti

FINANCE
Zakaj je vse tiho okoli prodaje Cimosa 9

Do konca maja naj bi lastnik Cimosa postal italijanski Palladio Finanziaria oziroma njegov avtomobilski steber TCH Cogeme

FINANCE
Članki
Članki Neverjetno: Počivalšek za Cimos krivi Italijane, ki niso želeli svojega denarja vreči skozi okno 136

Tako govorijo politiki, ki so zafrknili prodajo Cimosa – primite se za denarnice