TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« Sestavili smo lestvici največjih in najuspešnejših gradbenih podjetij v letu 2018. Največji opazno povečujejo prihodke, a je dobiček bolj klavrn. Sodeč po prvem četrtletju, bi letos lahko bil boljši, vseeno pa optimizem v panogi pojenja.
TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji Velenjsko družinsko podjetje Bapa, ki daje delo 300 ljudem, je lani ustvarilo 11,5 milijona evrov prihodkov, večinoma v Belgiji. Tam cenijo podizvajalce in spoštujejo plačilno disciplino, pravi direktor Admir Hodžić.
TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške Ivan in Rok Cajzek, GIC Gradnje: Zanima nas le gradbeništvo in z njim tesno povezane dejavnosti
TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji V sedem let starem Gradbenem podjetju Drava so prva leta predvsem gradili za znanega kupca. Ko so se pred dvema letoma lotili tudi lastnih projektov, pa so njihovi prihodki eksplodirali.
Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Največjo rast števila zaposlenih do konca leta napovedujejo prav delodajalci iz gradbeništva – kar 9,3-odstotno. V podjetjih se bojijo predvsem pomanjkanja inženirjev, saj se za študij gradbeništva odloča vse manj mladih.

Evropa s tovarno blizu Berlina v tekmo s Teslino Gigafactory

Čas branja: 1 min
25.05.2017  22:30
Evropa s tovarno blizu Berlina v tekmo s Teslino Gigafactory
Slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna za novo Daimlerjevo tovarno baterij v Kamenzu se je udeležila tudi nemška kanclerka Angela Merkel.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Daimler dodaj
Angela Merkel dodaj

Največji svetovni proizvajalec luksuznih vozil Daimler je v Kamenzu, 130 kilometrov jugovzhodno od Berlina, položil temeljni kamen za 500 milijonov evrov vredno tovarno, v kateri bodo proizvajali litij-ionske hranilnike energije oziroma baterije za električna vozila. To je že druga tovrstna Daimlerjeva tovarna v Kamenzu. Z njo bodo proizvodnjo baterij povečali za štirikrat. Slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna se je udeležila tudi nemška kanclerka Angela Merkel.

Ameriška družba Tesla, ki že kar nekaj časa ni več samo družba za proizvodnjo električnih avtomobilov, se pa v okviru te dejavnosti v svoji tovarni Gigafactory v Nevadi ukvarja tudi s proizvodnjo visoko zmogljivih baterij za električna vozila, tako dobiva novo konkurenco v Evropi. Po navajanju tujih medijev naj bi se svetovne zmogljivosti proizvodnje baterij s trenutnih 103 gigavatnih ur do leta 2021 povečale na 278 gigavatnih ur. Večje tovarne načrtujejo na Švedskem, Madžarskem, Poljskem.

Nemški avtomobilski velikan Daimler namerava v prihodnjih petih letih izdelati več kot deset novih modelov električnih vozil in v njihov razvoj vložiti deset milijard evrov. Kot napovedujejo, bodo kupcem do leta 2022 na voljo električne različice vseh njihovih vozil – od najmanjšega smarta do prestižnih Mercedesovih limuzin. V družbi napovedujejo tudi uporabo vseh razpoložljivih možnosti za zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida, med katerimi je tudi proizvodnja občutno čistejših dizelskih motorjev.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Daimler je skrajšal rok prihoda električnih avtov za tri leta 3

Nemški Daimler je popravil načrte prihoda električnih avtov na trg, namesto do leta 2025 bo deset povsem električnih vozil predstavil...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Nemci iščejo lokacijo za gigatovarno baterij 2

Skupina nemških podjetij bo prihodnji mesec izbrala lokacijo za novo tovarno baterij, ki bo konkurirala Teslovi Gigafactory.

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

AVTO
Novice
Novice Spor zaradi kartelnih dogovarjanj: BMW ustavil projekte z Daimlerjem

Za tak korak so se odločili, saj naj bi konkurent Daimler organom razkril kartelno dogovarjanje med nemškimi proizvajalci avtomobilov

AVTO
Posel
Posel Daimler: leta 2025 bo električni avto stal enako kot klasični 5

Smarti bodo od leta 2020 vozili le na elektriko, za doseganje visoke dobičkovne marže pa bo moral Daimler zaradi visokih stroškov...

FINANCE
Članki
Članki (Brexit) Dve omehčani britanski stališči, ki bi ju morali poznati

Pogajalski ekipi EU in Velike Britanije začenjata četrti krog pogajanj o brexitu; ta bo predvidoma tekel v senci petkovega govora...