Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Flixbus od avstrijskih državnih železnic kupil tekmeca Hellö

Čas branja: 1 min
25.05.2017  22:30
Flixbus od avstrijskih državnih železnic kupil tekmeca Hellö
Flixbus, ki ima več kot 150 tisoč dnevnih avtobusnih povezav v več kot tisoč mest po Evropi, letno prepelje več kot 30 milijonov potnikov, kar ga uvršča med največja avtobusna omrežja v Evropi.

Mednarodni avtobusni prevoznik Flixbus je z avstrijskimi državnimi železnicami ÖBB sklenil dogovor o nakupu linijskega avtobusnega prevoznika Hellö, ki ga bodo povsem integrirali v Flixbusovo omrežje do avgusta letos. Operativno bo avtobusne povezave družbe Hellö prevzel avstrijski partner Flixbusa Blaguss.

Pri ÖBB so imeli 28 avtobusov, od tega jih bo Blaguss prevzel 16. Z avtobusnimi prevozi pri ÖBB sicer niso znali delati dobrega posla, pridelali so 5,7 milijona evrov izgube.

Po Evropi ima zdaj Flixbus, ki je nastal leta 2012 oziroma 2013 v Münchnu kot start-up na področju poceni linijskih prevozov potnikov, več kot 150 tisoč dnevnih avtobusnih povezav v več kot tisoč mest. Letno prepeljejo več kot 30 milijonov potnikov, kar jih uvršča med največja avtobusna omrežja v Evropi.

Velike prevzeme so začeli razmeroma hitro: leta 2014 so kupili berlinski MeinFernbus in napovedali internacionalizacijo. Konec junija lani pa so kupili Megabus, celinski posel britanske avtobusne skupine Stagecoach Group, ki je postal izvajalec storitev za Flixbus.

V Slovenijo je Flixbus vstopil junija lani. Letos so okrepili število povezav, tako da nas zdaj povezujejo s sedmimi različnimi državami in 50 različnimi mesti. Hellö ima iz Ljubljane in Maribora deset povezav s petimi državami in 30 mesti.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Flixbusov cunami: od avstrijskih državnih železnic kupili tekmeca Hellö 2

Flixbus bo družbo Hellö popolnoma integriral do avgusta letos; ÖBB se je rešil posla, s katerim je tolkel izgubo

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Če malo pred polnočjo ujamete avtobus na ljubljanski postaji, se lahko zbudite v Rimu

Flixbus uvaja novo povezavo med Ljubljano, Bologno, Firencami in Rimom

TRANS-LOG
Novice
Novice Flixbus bo v Ljubljani in Mariboru postavil največji prometni vozlišči za okoliške države 6

Za uporabnike Flixbusa to pomeni, da se bodo lahko z začetkom poletne sezone iz Ljubljane in Maribora peljali v več mest po Evropi;...

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Avrigo v partnerstvo s Flixbusom. Kaj jim to lahko prinese? 1

Flixbus s pomočjo matematičnih modelov spreminja mobilnost v Evropi

MANAGER
Manager
Manager (Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij

Dean Čebohin, vodja razvoja Flixbusa za srednjo in vzhodno Evropo: Čez Slovenijo vsak dan pelje več kot 70 naših avtobusov. Do konca...

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Dobra novica: Flixbus gre na železnice. Lahko ponovijo recept in postanejo največji? 2

V Nemčiji uvajajo Flix Train: z novimi rednimi linijami bodo povezali Hamburg, Düsseldorf in Köln, do konca leta pa bodo z vlaki...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike