(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Flixbus od avstrijskih državnih železnic kupil tekmeca Hellö

Čas branja: 1 min
25.05.2017  22:30
Flixbus od avstrijskih državnih železnic kupil tekmeca Hellö
Flixbus, ki ima več kot 150 tisoč dnevnih avtobusnih povezav v več kot tisoč mest po Evropi, letno prepelje več kot 30 milijonov potnikov, kar ga uvršča med največja avtobusna omrežja v Evropi.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
FlixBus dodaj
ÖBB dodaj

Mednarodni avtobusni prevoznik Flixbus je z avstrijskimi državnimi železnicami ÖBB sklenil dogovor o nakupu linijskega avtobusnega prevoznika Hellö, ki ga bodo povsem integrirali v Flixbusovo omrežje do avgusta letos. Operativno bo avtobusne povezave družbe Hellö prevzel avstrijski partner Flixbusa Blaguss.

Pri ÖBB so imeli 28 avtobusov, od tega jih bo Blaguss prevzel 16. Z avtobusnimi prevozi pri ÖBB sicer niso znali delati dobrega posla, pridelali so 5,7 milijona evrov izgube.

Po Evropi ima zdaj Flixbus, ki je nastal leta 2012 oziroma 2013 v Münchnu kot start-up na področju poceni linijskih prevozov potnikov, več kot 150 tisoč dnevnih avtobusnih povezav v več kot tisoč mest. Letno prepeljejo več kot 30 milijonov potnikov, kar jih uvršča med največja avtobusna omrežja v Evropi.

Velike prevzeme so začeli razmeroma hitro: leta 2014 so kupili berlinski MeinFernbus in napovedali internacionalizacijo. Konec junija lani pa so kupili Megabus, celinski posel britanske avtobusne skupine Stagecoach Group, ki je postal izvajalec storitev za Flixbus.

V Slovenijo je Flixbus vstopil junija lani. Letos so okrepili število povezav, tako da nas zdaj povezujejo s sedmimi različnimi državami in 50 različnimi mesti. Hellö ima iz Ljubljane in Maribora deset povezav s petimi državami in 30 mesti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Flixbusov cunami: od avstrijskih državnih železnic kupili tekmeca Hellö 2

Flixbus bo družbo Hellö popolnoma integriral do avgusta letos; ÖBB se je rešil posla, s katerim je tolkel izgubo

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Če malo pred polnočjo ujamete avtobus na ljubljanski postaji, se lahko zbudite v Rimu

Flixbus uvaja novo povezavo med Ljubljano, Bologno, Firencami in Rimom

TRANS-LOG
Novice
Novice Flixbus bo v Ljubljani in Mariboru postavil največji prometni vozlišči za okoliške države 6

Za uporabnike Flixbusa to pomeni, da se bodo lahko z začetkom poletne sezone iz Ljubljane in Maribora peljali v več mest po Evropi;...

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Avrigo v partnerstvo s Flixbusom. Kaj jim to lahko prinese? 1

Flixbus s pomočjo matematičnih modelov spreminja mobilnost v Evropi

MANAGER
Manager
Manager (Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij

Dean Čebohin, vodja razvoja Flixbusa za srednjo in vzhodno Evropo: Čez Slovenijo vsak dan pelje več kot 70 naših avtobusov. Do konca...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Dobra novica: Flixbus gre na železnice. Lahko ponovijo recept in postanejo največji? 2

V Nemčiji uvajajo Flix Train: z novimi rednimi linijami bodo povezali Hamburg, Düsseldorf in Köln, do konca leta pa bodo z vlaki...