Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Flixbus od avstrijskih državnih železnic kupil tekmeca Hellö

Čas branja: 1 min
25.05.2017  22:30
Flixbus od avstrijskih državnih železnic kupil tekmeca Hellö
Flixbus, ki ima več kot 150 tisoč dnevnih avtobusnih povezav v več kot tisoč mest po Evropi, letno prepelje več kot 30 milijonov potnikov, kar ga uvršča med največja avtobusna omrežja v Evropi.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
FlixBus dodaj
ÖBB dodaj

Mednarodni avtobusni prevoznik Flixbus je z avstrijskimi državnimi železnicami ÖBB sklenil dogovor o nakupu linijskega avtobusnega prevoznika Hellö, ki ga bodo povsem integrirali v Flixbusovo omrežje do avgusta letos. Operativno bo avtobusne povezave družbe Hellö prevzel avstrijski partner Flixbusa Blaguss.

Pri ÖBB so imeli 28 avtobusov, od tega jih bo Blaguss prevzel 16. Z avtobusnimi prevozi pri ÖBB sicer niso znali delati dobrega posla, pridelali so 5,7 milijona evrov izgube.

Po Evropi ima zdaj Flixbus, ki je nastal leta 2012 oziroma 2013 v Münchnu kot start-up na področju poceni linijskih prevozov potnikov, več kot 150 tisoč dnevnih avtobusnih povezav v več kot tisoč mest. Letno prepeljejo več kot 30 milijonov potnikov, kar jih uvršča med največja avtobusna omrežja v Evropi.

Velike prevzeme so začeli razmeroma hitro: leta 2014 so kupili berlinski MeinFernbus in napovedali internacionalizacijo. Konec junija lani pa so kupili Megabus, celinski posel britanske avtobusne skupine Stagecoach Group, ki je postal izvajalec storitev za Flixbus.

V Slovenijo je Flixbus vstopil junija lani. Letos so okrepili število povezav, tako da nas zdaj povezujejo s sedmimi različnimi državami in 50 različnimi mesti. Hellö ima iz Ljubljane in Maribora deset povezav s petimi državami in 30 mesti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.