Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Pipistrel zaganja proizvodnjo v Gorici, kjer bodo delali tudi program za Uber

Čas branja: 1 min
01.06.2017  22:30
Pipistrel zaganja proizvodnjo v Gorici, kjer bodo delali tudi program za Uber
»V dveh do treh letih bomo tako popolnoma operativni in pričakujem, da bomo lahko delali eno panthero na dan ali še več in bo tukaj zaposlenih okrog 200 ljudi. Iščemo predvsem mehatronike in elektronike, ker bodo naša letala predvsem električna. Seveda pa tudi inženirje z drugih področij,« pravi direktor in ustanovitelj Pipistrela Ivo Boscarol.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Pipistrel dodaj
Uber dodaj
Nasa dodaj
Ivo Boscarol dodaj

Proizvodna hala ajdovskega podjetja Pipistrel ob robu letališča v Gorici bo zaživela prihodnji teden, ko bodo v njej zagnali proizvodnjo. Začeli bodo izdelovati letala za ZDA, ki jih že zdaj sestavljajo v najetih prostorih v Italiji, saj izvoz letal iz Slovenije v ZDA še ni mogoč, ker med državama ni podpisan ustrezen sporazum. Na goriškem letališču na Rojcah bodo izvajali tudi več testnih poletov, saj imajo na Goriškem kar 80 več letalnih dni, kot jih lahko opravijo v Ajdovščini. Letala bodo delali tudi za druge trge. Naložba v šest tisoč kvadratnih metrov veliko novo tovarno je vredna dobrih pet milijonov evrov.

Prvo letalo iz nove tovarne bo virus SW, narejeno pa bo do konca junija. V Gorici bodo lahko proizvajali tudi večja letala. Tako bodo zagnali proizvodnjo štirisedežne panthere. V Gorici naj bi delno proizvajali tudi program za Uber, ki ga razvijajo – prototip mora poleteti leta 2020, nekaj je tudi električnih pogonov za Kitajsko in Naso.

V goriški tovarni začenjajo delati z zdaj 12 zaposlenimi inštruktorji, ki bodo učili nove sodelavce. Do konca leta pa bo po načrtih v Gorici delalo že 50 ljudi.

Jeseni bodo začeli drugo fazo gradnje objekta. Nova stavba bo velika štiri tisoč kvadratnih metrov. »V dveh do treh letih bomo tako popolnoma operativni in pričakujem, da bomo lahko delali eno panthero na dan ali še več in bo tukaj zaposlenih okrog 200 ljudi. Iščemo predvsem mehatronike in elektronike, ker bodo naša letala predvsem električna. Seveda pa tudi inženirje z drugih področij,« pravi direktor in ustanovitelj podjetja Ivo Boscarol.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.