Manager

(intervju) Svetovna kuharska zvezda: Leča je lahko boljša od kaviarja, sardele pa od jastoga

Massimo Bottura, eden od treh najboljših kuharskih mojstrov na svetu, o boju proti zavrženi hrani in tem, kako se iz preprostih živil da narediti specialitete.

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
01.06.2017 22:30
Čas branja: 8 min
(intervju) Svetovna kuharska zvezda: Leča je lahko boljša od kaviarja, sardele pa od jastoga
Iz dva dni starega kruha in prezrelega paradižnika lahko narediš panzanele ali bruskete. Ko je kruh star pet dni, pa iz njegovih drobtin lahko narediš neverjetne stvari.

V nadaljevanju:

Massimo Bottura, kuharski chef in lastnik restavracije Osteria Francescana v Modeni, ki se redno uvršča med prve tri najboljše restavracije na svetu, ima pa tudi tri Michelinove zvezdice, zase...

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

AGROBIZ
Novice
Pet kuharskih chefov kuhalo lokalno hrano za vrtce
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Pet kuharskih chefov kuhalo lokalno hrano za vrtce 4

Iz lokalne hrane so pripravili obrok v sklopu kulinarične posveta o hrani, kjer je evropski poslanec Igor Šoltes poudaril svojo pobudo, da bi vrtce in druge javne zavode odrešili javnega naročanja hrane, ki bi jo kupovali po kakovosti

FINANCE
Manager
En profesionalni kuhar za 320 lačnih ljudi
Manager
ManagerTina Bernik En profesionalni kuhar za 320 lačnih ljudi

»Super je, če prideš z veseljem v službo,« pravi Jeseničan Roman Klinar, kuhar, ki je zapustil delo v običajni restavraciji, da bi v ljudski kuhinji Pod strehco kuhal za tiste, ki si hrano komajda lahko privoščijo.

FINANCE
Članki
Najboljši »pomidori« rastejo v Neaplju, ne na našem vrtu
Finance
FinanceVanja Alič Najboljši »pomidori« rastejo v Neaplju, ne na našem vrtu

Čeprav je rdeča nit novogoriške restavracije Dam surova riba, chef Uroš Fakuč priznava, da spet postaja moderna kuhana hrana, zato je ne more ignorirati. In zato je spet začel – kuhati!

FINANCE
Manager
Kako se je Italijan z domačimi specialitetami prebil med najinovativnjše na svetu
Manager
ManagerTina Bernik Kako se je Italijan z domačimi specialitetami prebil med najinovativnjše na svetu

Eataly ni navaden supermarket ali tržnica, ampak veriga s konceptom. Ideja »jej, nakupuj, uči se« je ustanovitelja Oscarja Farinettija uvrstila med najbolj inovativne ljudi na svetu. V desetih letih je zraslo že 34 njegovih trgovin od Japonske do Amerike, letos so jo odprli tudi v Trstu.

FINANCE
Članki
Kdaj ste si nazadnje podarili čas zase?
Članki
ČlankiRedakcija Ovinu Kdaj ste si nazadnje podarili čas zase?

Za vas imamo izziv. Lahko za nekaj ur odmislite skrbi? Ustavite čas za en večer. Sprostite se ob izbranih kulinaričnih kreacijah in lahkotnih vinskih spremljavah iz kleti Guerila iz Vipavske doline in Korenika & Moškon iz slovenske Istre.

FINANCE
Članki
Tomaž Kavčič: Med kuharji je preveč zvezdništva
Finance
FinanceVanja Alič Tomaž Kavčič: Med kuharji je preveč zvezdništva 1

»Spoštovati moramo tradicijo, okolico in letne čase. Šele ko vse to obvladamo, smo lahko kreativni in inovativni,« pravi uradno najbolj inovativen evropski chef, ki ustvarja v Gostilni pri Lojzetu na dvorcu Zemono