Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Britanski policisti spregledali informacije o teroristih

Čas branja: 1 min
08.06.2017  22:30
Britanski policisti spregledali informacije o teroristih
5 terorističnih napadov je britanska policija preprečila v zadnjih devetih tednih, medtem ko so tri nepreprečene džihadistične akcije zahtevale več kot 30 življenj.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Theresa May dodaj
Policija dodaj

Več je razlogov za zaskrbljenost po sobotnem terorističnem napadu v Londonu, ko so trije storilci s kombijem zapeljali v množico in nato ljudi klali s kuhinjskimi noži. To je bil že tretji teroristični napad v Veliki Britaniji v devetih tednih, policija pa je v tem času menda preprečila še pet napadov.

Premierka Theresa May je napovedala odločen boj proti terorizmu, pri čemer je, tako je dejala, pripravljena tudi žrtvovati nekaj človekovih pravic.

Na površje pa so prišle tudi nekatere luknje v varnostnem sistemu. Predstavniki muslimanske skupnosti so opozorili, da sami nasprotujejo terorizmu in da prijavljajo skrajneže. Enega od storilcev sobotnega napada, 27-letnega Hurama Šazada Buta, v Pakistanu rojenega britanskega državljana, so leta 2015 zaradi skrajnih stališč celo izključili iz njegove cerkve v Londonu in proti njemu je bilo vloženih več prijav. Policija ga je zato nekaj časa nadzirala, nato je presodila, da ni nevaren. Na Maročana Jusefa Zagbo pa so, tako trdijo, opozorili italijanski varnostni organi, ko so marca lani na bolonjskem letališču pri njem našli džihadistično propagandno gradivo. Zdi se, da je britanska obveščevalna služba spregledala opozorilo v evropski bazi podatkov, možno je tudi, da podatki iz londonske centralne baze ne pridejo do lokalnih policistov. Spomnimo, da so tudi pri terorističnih napadih v Bruslju ugotovili slab pretok informacij.

Poznavalci novi val napadov povezujejo s porazi samooklicane Islamske države v Iraku in Siriji. V njene enote se je vključilo kakih 900 britanskih državljanov in pričakovati je, da bodo po vrnitvi poskušali s terorističnimi napadi doma. Torkov napad v Parizu pa je opozoril, da grožnja ni omejena samo na Otok.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.