Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

ArcelorMittal bo kupil in očistil italijansko jeklarno

Čas branja: 1 min
08.06.2017  22:30
ArcelorMittal bo kupil in očistil italijansko jeklarno
1,8 milijarde evrov bo plačal konzorcij pod vodstvom ArcelorMittala za jeklarno v Tarantu in vložil še 2,5 milijarde v njeno posodobitev.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
ArcelorMittal dodaj
Carlo Calenda dodaj
Steel dodaj

Italijansko ministrstvo za gospodarstvo je ta teden dalo soglasje za prodajo jeklarske družbe ILVA italijansko-indijskemu konzorciju Am Investco, v katerem ima 85-odstotni delež družba ArcelorMittal. Prevzemna cena bo 1,8 milijarde evrov.

Jeklarna Ilva v kraju Taranto na peti italijanskega škornja ima velike težave zaradi zastarele tehnologije. Pred petimi leti je sodišče celo sprejelo sklep o ustavitvi proizvodnje zaradi rakotvornih izpustov. Potem je posredovala vlada, da so proizvodnjo nadaljevali, vendar v zmanjšanem obsegu. Tako se je družba AM Investco zavezala, da bo namenila 2,5 milijarde evrov za posodobitev opreme, s čimer bodo odpravili okoljske težave. Po načrtih bodo polno zmogljivost osem milijard ton na leto dosegli do leta 2024.

Pri tem pa bodo odpustili od štiri do pet tisoč delavcev. Italijanski gospodarski minister Carlo Calenda je bil zato deležen kritik, ker je zavrnil indijsko družbo JSW Steel, ki je ponujala manj denarja, bi pa zato obdržala več zaposlenih. Minister je odvrnil, da bodo odpuščene jeklarje zaposlili pri delih za čiščenje okolja v Tarantu.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.