Manager

Milijoni od prodaje govorečega mačka v srbski projekt Šešokov

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

15.06.2017 22:30
Čas branja: 2 min

Podjetje Ilana, katerega največja lastnika sta Matija in Klemen Šešok, sinova prvega moža Iskre Dušana Šešoka, odpira pot za sedemmilijonsko dokapitalizacijo ciprskemu podjetju Tarmea7, na spletnem portalu Siol piše Andreja Lončar. Tarmea7 je v lasti Marka Pistotnika, soustanovitelja razvijalca mobilnih aplikacij Outfit7, ki so ga delničarji na čelu z zakoncema Izo in Samom Loginom letos prodali Kitajcem za milijardo dolarjev (Pistotnik je iztržil dobrih 170 milijonov evrov). Večina denarja od dokapitalizacije bo verjetno končala v Beogradu, kjer Ilana gradi logistični center.

Kako je podjetje bratov Šešok prišlo na Pistotnikov radar, ni znano, omenimo pa, da je podjetje Taxgroup v lasti Šešokovih opravljalo finančne storitve za Outfit7 vse do njegove letošnje prodaje.

Glavno premoženje podjetja Ilana je zemljišče na obrobju srbske prestolnice Beograd, na katerem brata Šešok že deset­letje razvijata industrijsko cono. Trenutno tam stojita dve hali, tretjo gradijo in naj bi bila končana jeseni. Že zgrajene prostore med drugim najemajo trgovec DM, logist Milšped in nemški koncern Bosch, je za Siol pojasnil Matija Šešok.

Kot uprava Ilane navaja v sklicu julijske skupščine, na kateri bodo odločali o dokapitalizaciji, naj bi bil sedemmilijonski vložek porabljen za odplačilo dolga podjetja Ilana do DUTB in nadaljnji razvoj srbskega projekta.

Podjetje Ilana, ki v zadnjih dveh letih ni ustvarilo prihodkov iz poslovanja, je imelo konec prejšnjega leta za 6,5 milijona dolgoročnih in za 2,5 milijona evrov kratkoročnih finančnih obveznosti. Prejšnje leto je končalo z 855 tisoč evri izgube, leto pred tem pa z milijonom evrov.

Medtem ko slovenska družba odplačuje posojilo, se prihodki od najemnin zbirajo na hčerinski družbi Industrijski park Beograd v Srbiji. Podjetje jih, kot pravi Šešok, za zdaj vlaga nazaj v širitev industrijske cone. Ko bo gradnja končana, bo slovensko podjetje prejemalo prihodke v obliki dividend.

Podjetje v Srbiji trenutno končuje gradnjo tretje in projektiranje četrte hale, ki naj bi merila 15 tisoč kvadratnih metrov. »Tudi za četrto halo že imamo več zainteresiranih najemnikov. Konec gradnje načrtujemo do sredine leta 2018,« pravi Šešok in dodaja, da bodo z dokončano gradnjo četrte hale postali eden največjih ponudnikov logistično-skladiščnih zmogljivosti na Balkanu z več kot 45 tisoč kvadratnimi metri površin.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Nepremičnine
Razkrito: Koliko denarja od prodaje govorečega mačka je šlo v nepremičnine
Nepremičnine
NepremičnineJurij Šimac Razkrito: Koliko denarja od prodaje govorečega mačka je šlo v nepremičnine 1

V primerjavi s celotno kupnino za Outfit7 gre za drobiž, za slovenske razmere pa za kar velike številke

FINANCE
Manager
Dušan Šešok s sinovoma kupil Iskro in mir v njej
Manager
ManagerLojze Javornik Dušan Šešok s sinovoma kupil Iskro in mir v njej 6

Jože Godec je spravil v žep skoraj 7,7 milijona evrov in odstopil od zahtev po revizijah in napovedanih tožb.

FINANCE
Manager
(popravek) Outfit7 ni slovensko podjetje
FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.

FINANCE
Nepremičnine
Razkrito: Najdražja vila minulega leta v roke najbogatejših Slovencev iz Liechtensteina
Nepremičnine
NepremičnineJurij Šimac Razkrito: Najdražja vila minulega leta v roke najbogatejših Slovencev iz Liechtensteina 2

Po prodaji Outfita7 denar pljusknil tudi na ljubljanski trg nepremičnin

FINANCE
Topjob
Outfit7 vabi na tretji talent camp v Ljubljani
FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.