Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Milijoni od prodaje govorečega mačka v srbski projekt Šešokov

Čas branja: 2 min
15.06.2017  22:30
Milijoni od prodaje govorečega mačka v srbski projekt Šešokov

Obveščaj me o novih člankih:  
Klemen Šešok dodaj
Iskra dodaj
Dušan Šešok dodaj
SiOL dodaj
Andreja Lončar dodaj

Podjetje Ilana, katerega največja lastnika sta Matija in Klemen Šešok, sinova prvega moža Iskre Dušana Šešoka, odpira pot za sedemmilijonsko dokapitalizacijo ciprskemu podjetju Tarmea7, na spletnem portalu Siol piše Andreja Lončar. Tarmea7 je v lasti Marka Pistotnika, soustanovitelja razvijalca mobilnih aplikacij Outfit7, ki so ga delničarji na čelu z zakoncema Izo in Samom Loginom letos prodali Kitajcem za milijardo dolarjev (Pistotnik je iztržil dobrih 170 milijonov evrov). Večina denarja od dokapitalizacije bo verjetno končala v Beogradu, kjer Ilana gradi logistični center.

Kako je podjetje bratov Šešok prišlo na Pistotnikov radar, ni znano, omenimo pa, da je podjetje Taxgroup v lasti Šešokovih opravljalo finančne storitve za Outfit7 vse do njegove letošnje prodaje.

Glavno premoženje podjetja Ilana je zemljišče na obrobju srbske prestolnice Beograd, na katerem brata Šešok že deset­letje razvijata industrijsko cono. Trenutno tam stojita dve hali, tretjo gradijo in naj bi bila končana jeseni. Že zgrajene prostore med drugim najemajo trgovec DM, logist Milšped in nemški koncern Bosch, je za Siol pojasnil Matija Šešok.

Kot uprava Ilane navaja v sklicu julijske skupščine, na kateri bodo odločali o dokapitalizaciji, naj bi bil sedemmilijonski vložek porabljen za odplačilo dolga podjetja Ilana do DUTB in nadaljnji razvoj srbskega projekta.

Podjetje Ilana, ki v zadnjih dveh letih ni ustvarilo prihodkov iz poslovanja, je imelo konec prejšnjega leta za 6,5 milijona dolgoročnih in za 2,5 milijona evrov kratkoročnih finančnih obveznosti. Prejšnje leto je končalo z 855 tisoč evri izgube, leto pred tem pa z milijonom evrov.

Medtem ko slovenska družba odplačuje posojilo, se prihodki od najemnin zbirajo na hčerinski družbi Industrijski park Beograd v Srbiji. Podjetje jih, kot pravi Šešok, za zdaj vlaga nazaj v širitev industrijske cone. Ko bo gradnja končana, bo slovensko podjetje prejemalo prihodke v obliki dividend.

Podjetje v Srbiji trenutno končuje gradnjo tretje in projektiranje četrte hale, ki naj bi merila 15 tisoč kvadratnih metrov. »Tudi za četrto halo že imamo več zainteresiranih najemnikov. Konec gradnje načrtujemo do sredine leta 2018,« pravi Šešok in dodaja, da bodo z dokončano gradnjo četrte hale postali eden največjih ponudnikov logistično-skladiščnih zmogljivosti na Balkanu z več kot 45 tisoč kvadratnimi metri površin.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...