Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Nemška diskonta Aldi in Lidl v boj za ameriške kupce

Čas branja: 1 min
15.06.2017  22:30
Nemška diskonta Aldi in Lidl v boj za ameriške kupce
3 milijarde evrov bo nemški diskontni trgovec Aldi vložil v širitev svoje trgov­ske mreže na ameriškem trgu.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Aldi dodaj
Hofer dodaj
Reuters dodaj
Kroger dodaj
Lidl dodaj

Nemški diskontni trgovec Aldi, ki ima pri nas trgovske centre Hofer, je prejšnji konec tedna sporočil, da bo v širitev svoje mreže v ZDA do leta 2022 vložil 3,4 milijarde dolarjev (okoli tri milijarde evrov). To pomeni, da bo verigo povečal na 2.500 trgovin; zdaj ima Aldi na severnoameriškem trgu 1.600 prodajaln, je poročal Reuters. V začetku leta je napovedal, da bo okoli 1,4 milijarde evrov vložil še v prenovo kar 1.300 trgovin. To pomeni, da bo v ZDA, kamor je vstopil že leta 1976, v petih letih skupaj vložil blizu pet milijard evrov in postal tretji največji trgovec v ZDA, za Wal-Martom in Krogerjem.

Aldijevo potezo je mogoče razumeti tudi kot odgovor na napoved tekmeca, prav tako nemškega diskontnega trgovca Lidla, da letos poleti vstopi na trg ZDA. V letu dni bo po načrtih odprlo vrata sto trgovin – prve že ta mesec, ki bodo za približno tretjino večje kot tiste, ki jih imajo v Evropi.

Spopad trgovcev se kaže v cenovni vojni, česar se lahko veselijo ameriški kupci. Lidl je že napovedal, da bodo cene izdelkov v njihovih trgovinah do 50 odstotkov nižje kot pri konkurenci, pri Aldiju pa napovedujejo vsaj petino nižje cene kot v drugih diskontnih trgovinah in, tako kot Lidl, do polovico nižje, kot so cene v običajnih trgovinah.

Ameriški trgovci so se na prihod oziroma krepitev nemške konkurence že pripravili. Največji, Wal-Mart, bo tako v povrnitev položaja vodilnega med najcenejšimi trgovci vložil šest milijard dolarjev (5,3 milijarde evrov), napovedujejo v družbi. Drugi največji, Kroger, bo razširil svojo mrežo diskontnih trgovin Ruler Foods, trgovec z ekološkimi živili Whole Foods pa je lani na trg vstopil z nizkocenovnimi trgovinami 365.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.