Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Emmanuel Macron z velikopoteznimi reformnimi načrti

Čas branja: 1 min
22.06.2017  22:30
Emmanuel Macron z velikopoteznimi reformnimi načrti
Francoski predsednik Emmanuel Macron je prepričan, da je reforma trga dela najboljše zdravilo zoper brezposelnost; analitiki pa dodajajo, da bo tudi prvi test njegove moči.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Po prvem krogu parlamentarnih volitev v Franciji je kazalo, da bi stranka novega francoskega predsednika Emmanuela Macrona Naprej (s polnim imenom Republika, naprej - LREM) v koalicijski navezi z demokratsko MoDem lahko dobila 390 do 400 sedežev ali okoli 70 odstotkov poslanskih mest v parlamentu s 577 sedeži. Izid drugega kroga pa kaže, da je Macronova stranka v parlamentu nesporno dobila večino (sama si je zagotovila 53,4-odstotno podporo oziroma 308 sedežev, njihova partnerica MoDem pa 7,3-odstotno podporo oziroma 42 sedežev).

Analitiki ob tem opozarjajo, da bo Macron kljub temu storil pametno, če bo za načrtovane reforme poskušal pridobiti podporo, širšo od navadne večine. Njegovi načrti so namreč kar velikopotezni, saj segajo od reforme trga dela, pokojninske reforme do reforme zakonske ureditve boja proti terorizmu oziroma področja nacionalne varnosti.

Francoski predsednik je prepričan, da je edino učinkovito sredstvo za znižanje francoske brezposelnosti v tem, da se poveča prožnost francoskega zakona o delovnih razmerjih. Med drugim načrtuje, da bi panožne kolektivne pogodbe z novelo zakona postavili v ozadje, namesto tega pa bi več pooblastil namenili upravam podjetij, da bi se lahko na nižji ravni s sindikati pogajale o pogojih zaposlitev. Določiti želi tudi minimum, obenem pa tudi zgornji prag za višino odpravnin, ki jih lahko neupravičeno odpuščenim prisodijo delovna sodišča. Pri tem zagovarja mnenje, da bodo podjetja več na novo zaposlovala, če bodo že v začetku vedela, kakšni stroški jim grozijo v primeru neupravičene odpustitve.

Macron ima veliko načrtov tudi zunaj Francije. Med drugim se v proevropski drži zavzema za poglobitev evrskega območja, v okviru česar predvideva tudi ustanovitev skupnega evrskega finančnega ministrstva in skupnega proračuna za evrsko območje (oboje bi sicer od držav članic zahtevalo, da spremenijo evropske pogodbe).


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.