Manager

MLM bo zaradi novih pogodb prihodke povečal za tretjino

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

22.06.2017 22:30
Čas branja: 1 min
MLM bo zaradi novih pogodb prihodke povečal za tretjino
Verjamem, da bo rast še večja, ker si prizadevamo pridobiti še dodatna nova večja naročila, pravi Darko Gorjup, predsednik uprave Mariborske livarne Maribor.

V Mariborski livarni Maribor so v zadnjih mesecih podpisali toliko novih pogodb, da bodo do leta 2020 prihodke povečali za 33 odstotkov, na 51,8 milijona evrov. Z družbo Vibracoustic so sklenili posel, vreden več kot pet milijonov evrov, dobili so tudi naročilo družbe GKN Driveline, vredno tri milijone evrov.

Za družbo Vibracoustic bo MLM izdelal livna in obrezilna orodja za velikoserijsko proizvodnjo, kose pa potem ulil ter jih temperaturno in mehansko obdelal. Ti kosi bodo kot blažilci vgrajeni v vozila znamk Mercedes Vito in Viano. Dobave začnejo konec tega leta, je povedal predsednik uprave MLM Darko Gorjup.

Dobave orodij za naročilo družbe GKN Driveline bodo začeli konec leta, kose, ki se bodo vgrajevali v avtomobile Ford, pa bodo začeli dobavljati konec prihodnjega leta oziroma v začetku leta 2019.

Glavni proizvod MLM so obdelani ulitki iz aluminija, ki jih izdelujejo za dobavitelje in izdelovalce avtomobilov in delovnih vozil znamk Volkswagen, Škoda, Volvo, Jaguar, Fiat, Mercedes, Ford … V družbi s 508 zaposlenimi imajo lasten razvoj, orodjarno, tlačno litje, ulitke tudi mehansko in temperaturno obdelajo.

V prvih petih mesecih so v MLM, ki ga še vedno dušijo dolgovi iz preteklosti in je zaradi tega v lasti DUTB, ustvarili 17,3 milijona evrov prihodkov, kar je štiri odstotke več od poslovnega načrta, EBITDA je bila 867 tisoč evrov. Za letos načrtujejo, da bo EBITDA 2,5 milijona evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

IZVOZNIKI
Novice
DUTB za MLM predlaga prisilno poravnavo
Izvozniki.si
NoviceMateja Bertoncelj DUTB za MLM predlaga prisilno poravnavo
IZVOZNIKI
Novice
MLM sklenil večmilijonski posel s Volkswagnom
IZVOZNIKI
Novice
Mariborska livarna MLM dobila novo naročilo za Volvo
FINANCE
Avto
Brezkompromisen dirkalnik, ki je Ford popeljal na pota stare slave
Avto
AvtoUroš Božin Brezkompromisen dirkalnik, ki je Ford popeljal na pota stare slave

Na naslednika legende iz 60. smo čakali dobrih 50 let. Čakanje se je izplačalo - ford GT je na 50. obletnico ponovil uspeh svojega predhodnika in zmagal na dirki Le Mans

FINANCE
Avto
Ford maja poskrbel za redek pojav
FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B