Manager

McDonald's po 41 letih končal sponzoriranje OI

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

22.06.2017 22:30
Čas branja: 1 min
McDonald's po 41 letih končal sponzoriranje OI
McDonald's je sodil v skupino sponzorjev, ki so proračun MOK vsaka štiri leta skupaj okrepili za več kot milijardo dolarjev.

Ameriški ponudnik hitre prehrane McDonald's je predčasno končal pogodbo za sponzoriranje olimpijskih iger (OI), ki je veljala do leta 2020, ko bodo te v Tokiu na Japonskem. Desetine milijonov dolarjev, ki jih bodo s tem prihranili, nameravajo vložiti v izboljšanje kakovosti hrane, storitev v restavracijah in spletne prodaje ter tako v verigo svojih lokalov pritegniti več ameriških porabnikov. Huda konkurenca na trgu, pa tudi vse večja prehranska ozaveščenost kupcev, je prodajo McDonald'sa precej oklestila.

Sodelovanje McDonald'sa na OI sega v leto 1968, kot sponzor poletnih in zimskih iger, ki v zadnjih letih zaradi novih tehnologij sicer vse bolj izgubljajo televizijske gledalce, pa je nastopal od leta 1976.

Ameriški velikan je sodil v skupino sponzorjev, ki so proračun Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) vsaka štiri leta okrepili za več kot milijardo dolarjev oziroma 893 milijonov evrov. Koliko natančno v malho MOK prispeva posamezni sponzor, ni znano, po oceni poznavalcev pa naj bi bil McDonald'sov delež približno desetodstoten.

MOK je bil sicer v preteklosti pogosto deležen kritik javnosti, ker je med sponzorje OI sprejel ponudnike nezdrave hrane, kot sta McDonald's in Coca-Cola, in se s tem izneveril načelom, ki jih OI poudarjajo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Slovenija
Indija nič kaj obljubljena dežela za McDonald’s
FINANCE
Manager
McDonald's bo hamburgerje prinesel na dom
FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.

FINANCE
Slovenija
Kalorije virtualnega McDonald'sa
FINANCE
Članki
Ponekod zmerna rast, drugod skromen upad
FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.