Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Sberbank bo zarubljeni del Mercatorja prodala na dražbi

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
Agrokor dodaj
Sberbank dodaj
Ivica Todorić dodaj
Mercator dodaj
 
Čas branja: 1 min
29.06.2017  22:30
Sberbank bo zarubljeni del Mercatorja prodala na dražbi
40,58 milijona evrov želi Sberbank za skoraj petinski delež Mercatorja, ki ga je zarubila nizozemski družbi Agrokor Investments B. V. v lasti Ivice Todorića.

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
Agrokor dodaj
Sberbank dodaj
Ivica Todorić dodaj
Mercator dodaj

Največji posojilodajalec hrvaškemu Agrokorju, ruska banka Sberbank, ki je nizozemski družbi Agrokor Investments B. V. v lasti Ivice Todorića zaplenila 18,53 odstotka delnic Mercatorja, bo tega prihodnji petek, 7. julija, zainteresiranim kupcem ponudila na dražbi. Izklicna cena zanj je 40,58 milijona evrov.

Tako imenovani lex Agrokor, ki ga je sprejela hrvaška vlada, da bi z njim preprečila propad hrvaškega holdinga, sicer onemogoča zaplembe deležev, a po mnenju Sberbank se to nanaša le na družbe v neposredni lasti Agrokorja in njegovih družb s sedežem na Hrvaškem. Agrokor Investments B. V. ima sedež na Nizozemskem in ga zato zakon ne ščiti.

Slovenska država na dražbi za 18,53-odstotni delež Mercatorja ne bo sodelovala, je prejšnji teden zatrdil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Je pa dodal, da si Slovenija prizadeva, da se bo zgodba z Mercatorjem pozitivno razpletla.

Sberbank želi s prodajo deleža v Mercatorju, ki ga je Ivica Todorić zastavil v zameno za 100 milijonov evrov veliko posojilo, vsaj delno nadomestiti svoje izgube zaradi Agrokorjevih težav. Kot največji posojilodajalec najbolj občuti posledice procesa prestrukturiranja, ki po njenem mnenju neupravičeno enači dolgoročne posojilodajalce in posojilodajalce, ki so Agrokorju dajali likvidnostno pomoč, ko je že bil v težavah. V začetku meseca je hrvaško sodišče tudi zavrnilo zahtevo Sberbank, da bi se ustavilo likvidnostno refinanciranje Agrokorja.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...