Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

LTH Castings bo širil proizvodnjo in odprl 300 novih delovnih mest

Čas branja: 1 min
29.06.2017  22:30
LTH Castings bo širil proizvodnjo in odprl 300 novih delovnih mest
Ob tej novembra 2014 odprti orodjarni v novi industrijski coni na Trati pri Škofji Loki želi LTH Castings avgusta začeti gradnjo še precej večje orodjarne.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
LTH Castings dodaj

Proizvajalec obdelanih tlačnih ulitkov iz aluminija in magnezija za avtomobilsko industrijo LTH Castings iz Škofje Loke načrtuje gradnjo nove 16 tisoč kvadratnih metrov velike orodjarne. Proizvodnja v njej naj bi stekla v začetku prihodnjega leta. Naročila kupcev iz avtomobilske industrije že imajo.

Naložba v nov objekt je vredna 25 milijonov evrov. Koliko bodo namenili za nove stroje, v LTH Castingsu niso povedali. Poznavalci panoge menijo, da bodo ti stali več kot sam objekt. Tega bodo postavili v industrijski coni na Trati pri Škofji Loki, kjer od leta 2014 že imajo orodjarno. Pred začetkom gradnje v avgustu morajo pridobiti še okoljevarstveno dovoljenje, kar naj bi se zgodilo v začetku prihodnjega meseca.

V orodjarni bodo naredili do 550 ton orodij za litje kovinskih izdelkov na leto. Izdelovali bodo orodja do teže 30 ton. Zmogljivost obdelave kovin bo pet tisoč ton na leto. Za to bodo potrebovali 32 obdelovalnih strojev in odprli 300 novih delovnih mest.

Lani so v skupini LTH Castings naredili 258 milijonov evrov prihodkov, najpozneje do leta 2019 jih želijo imeti 300 milijonov. Matično podjetje, ki je na Managerjevi lestvici TOP 101 najboljše podjetje zasedlo šesto mesto, je lani ustvarilo 233 milijonov evrov prihodkov in 30,2 milijona evrov čistega dobička, za letos načrtujejo desetodstotno rast.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.