Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Kolpa s prvim salonom kopalniške opreme v tujini

Čas branja: 1 min
29.06.2017  22:30
Kolpa s prvim salonom kopalniške opreme v tujini
Kolpa se želi s salonom kopalniške opreme, ki ga je odprla v ruskem Kazanu, približati arhitektom, ki načrtujejo opremo vil in stanovanj, pravi Mirjan Kulovec, predsednik uprave in solastnik Kolpe (levo).

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Kolpa dodaj
Mirjan Kulovec dodaj

Proizvajalka kopalniške opreme iz Metlike Kolpa, ki v Ruski federaciji posluje več kot 20 let, je tam odprla drobnoprodajni salon, prvega na tujih trgih. In sicer v Kazanu, glavnem mestu republike Tatarstan, ki je bogata z nafto in drugimi surovinami.

To je tretji drobnoprodajni salon Kolpe, dva ima v Sloveniji. S svojim novim salonom se želijo približati arhitektom, ki načrtujejo opremo vil in stanovanj. »V letu dni bomo videli, ali bomo z lastnim salonom uspešni, in če bomo, ga bomo odprli še kje drugje,« pravi Mirjan Kulovec, predsednik uprave in solastnik Kolpe. Ali bo to v Moskvi, še ne more reči. Tega mesta za svoj prvi salon niso izbrali, ker niso želeli jeziti kupcev. Teh imajo v Moskvi prek 300.

Kolpa na tujih trgih spreminja svoje prodajne poti tako, da tam ustanavlja lastna podjetja, s katerimi prevzema vlogo grosista. S tem zmanjšuje finančna tveganja. »Grosisti so nam dolgovali tudi po sto tisoč evrov, do drobnoprodajnih salonov pa smo precej manj izpostavljeni, in dokler nam dolgov ne plačajo, jim ne damo novih izdelkov,« pojasnjuje Kulovec. V Ruski federaciji imajo lastno podjetje od leta 2002, vlogo grosista pa je prevzelo pred približno tremi leti.

V skupini Kolpa so lani ustvarili 47 milijonov evrov prihodkov in 1,9 milijona evrov čistega dobička. Za letos načrtujejo petodstotno rast. V Ruski federaciji, kjer imajo že več kot deset let svoje proizvodno podjetje s 75 zaposlenimi, ki izdelujejo masažne kadi in kabine za prhanje, so lani ustvarili devet odstotkov vseh prihodkov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.