Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Krka kupuje na Kitajskem

Čas branja: 1 min
13.07.2017  20:00
Krka kupuje na Kitajskem
Krkinemu Jožetu Colariču so kritiki očitali premajhno širitveno ambicioznost. Zdaj napoveduje prevzem podjetja z 10 milijoni evrov prihodkov, kar sicer za Krko ni ravno ogromen zalogaj.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Krka dodaj
Jože Colarič dodaj
TAD dodaj

Prvi mož Krke Jože Colarič je na skupščini delničarjev minuli teden napovedal prevzem farmacevtske družbe na Kitajskem. Imena prevzemne tarče ni izdal, povedal je le, da je to manjše farmacevtsko podjetje na Kitajskem z letnimi prihodki manj kot deset milijonov (za primerjavo: letos v prvem polletju je Krka dosegla 665 milijonov evrov prihodkov).

V Krki so še pojasnili, da ima njihova prevzemna tarča lasten razvoj in manjše zmogljivosti za proizvodnjo tablet, suspenzij in injekcij. Kot posebej pomembno v Krki ocenjujejo, da družba dobro pozna kitajske predpise, kar jim bo olajšalo prodor na tamkajšnji trg. Pogajajo se o nakupu 51-odstotnega deleža in pričakujejo sklenitev pogodbe do konca poletja. Ta prevzem jim bo nato olajšal registracijo zdravil na kitajskem trgu, tako da bi jih po letu 2020 tam začeli tudi prodajati in morda celo izdelovati.

To bo Krkin tretji prevzem v tujini, potem ko je pred desetimi leti prevzela nemško družbo TAD in leto pozneje še farmacevtsko podjetje v Avstriji. Analitiki so sicer v preteklosti večkrat opozarjali, da bi lahko Krka bolj posegala po prevzemih kot sredstvu za osvajanje novih trgov. Sicer ima Krka za seboj zelo uspešno prvo polletje, saj je dosegla 665 milijonov evrov prodajnih prihodkov in s tem za 8,5 odstotka presegla izid lanskega prvega polletja. Pri tem je čisti dobiček povečala za 31 odstotkov, na 91,7 milijona evrov, vendar pa je treba dodati, da je lani preživljala težke čase zaradi zastoja na ruskem trgu.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.