Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Bo tovarno Olja Gea kupila Eta Kamnik?

Čas branja: 1 min
13.07.2017  20:00
Bo tovarno Olja Gea kupila Eta Kamnik?
Bo Eta Kamnik svojo vloženo zelenjavo začinila z oljem tovarne Gea? Aprila so od DUTB že kupili 18 odstotkov, zdaj je naprodaj še 60 odstotkov.

Obveščaj me o novih člankih:  

Konzorcij družbenikov Tovarne olja Gea iz Slovenske Bistrice prodaja dobrih 60 odstotkov delnic te družbe. Skoraj polovica tega deleža (26,9 odstotka) pripada trem družbam iz skupine KD Group, v konzorcij pa so vključeni še zavarovalnica Adriatic Slovenica, ljubljanska družba za upravljanje TKC, koprski Primorski skladi in družba Apis-Vita iz Frama. Po borznem tečaju z začetka tega tedna bi bil ta delež vreden približno 3,5 milijona evrov. Nezavezujoče ponudbe bodo zbirali do 28. julija.

Tovarna olja Gea je lani ustvarila 24,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je sicer štiri odstotke manj kot leto prej in tri odstotke manj od načrtov. Ob tem je družba ustvarila 182 tisoč evrov čistega dobička, kar je sicer petkrat toliko kot leta 2015, še vedno pa gre za družbo z nizko donosnostjo.

Na majski skupščini so si lastniki na nasprotni predlog KD Group razdelili okoli 300 tisoč evrov dobička, kar je 0,25 evra na delnico. Prvotni predlog je sicer znašal 0,15 evra na delnico, je poročala STA.

Lastniki Gee so iskali kupca že lani, po takratnem pisanju dela naj bi se zanjo med drugim zanimal lastnik plastičarskega imperija Plasta Franc Flelih, ki ima v svoje portfelju tudi tovarno pijač Dana, a se niso mogli sporazumeti o ceni.

Takrat je imela dobrih 18 odstotkov lastništva tudi slaba banka DUTB, a tega je od nje sredi aprila kupila tovarna živilskih izdelkov Eta Kamnik. Cene niso razkrili. Glede na to lahko domnevamo, da se bo Eta potegovala tudi za nakup preostalega deleža.

Eta Kamnik je v nasprotju z Geo podjetje, katerega dobičkonosnost ob blagi rasti prihodkov zadnja tri leta skokovito narašča, lani je prikazalo dobrega 3,1 milijona evrov čistega dobička. Njegova lastnica je družba AG, ki je od lani v skoraj popolni lasti črnogorske investicijske družbe M. M. Alpha Investment.



Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.