Manager

Big Bang naprodaj iz stečaja Merkurja

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

13.07.2017 20:00
Čas branja: 1 min
Big Bang naprodaj iz stečaja Merkurja
Prodajalna Big Banga v ljubljanskem Cityparku – družbo zdaj prodajajo v okviru stečajnega postopka Merkurja.

Začel se je postopek za prodajo Big Banga. Predlog je dala stečajna upraviteljica Merkurja Simona Goriup in kranjsko okrajno sodišče je že sprejelo ustrezen sklep, potem ko sta soglašala oba upnika, to je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je lastnica 55-odstotnega deleža, in Banka Koper kot lastnica preostalih 45 odstotkov.

Pričakovana cena ni znana, saj bo po sklepu sodišča stečajna upraviteljica izvedla nezavezujoče zbiranje ponudb na podlagi neposrednih pogajanj.

Družba Merkur - trgovina in storitve je v stečaju od jeseni 2014. Pred začetkom stečaja je Merkur dejavnost prenesel na izčlenjeni družbi Merkur trgovina in Merkur nepremičnine. Stečajna upraviteljica je Merkur trgovino ta teden prodala ameriškemu investicijskemu skladu HPS Investment Partners za 28,56 milijona evrov.

Merkurjevi hčerinski družbi Big Bang in Mersteel pa so v stečajnem postopku sklenili prodati. Pri Big Bangu sta najprej upnici sami poskusili prodati svoje deleže, ko jima to ni uspelo, sta soglašali s prodajo podjetja v celoti.

Medtem je Big Bang saniral svoje poslovanje. Lani je prodajne prihodke povečal za 11 odstotkov, na slabih 116 milijonov evrov, in stroške financiranja znižal s slabega 1,3 milijona na 75 tisoč evrov. Tako mu je prineslo 1,4 milijona evrov čistega dobička.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Dražbe
Big Bang je naprodaj
Dražbe
DražbeAleš Perčič Big Bang je naprodaj

Stečajna upraviteljica Merkurja je začela prodajo trgovca s tehničnim blagom. Ponudbe je treba oddati do konca marca prihodnje leto.

FINANCE
Dražbe
Papičevi premalo ponudili za Merkur Trgovino – zdaj prodajo rušijo s 695 evri
Dražbe
DražbePetra Sovdat Papičevi premalo ponudili za Merkur Trgovino – zdaj prodajo rušijo s 695 evri 5

"Nismo užaljeni. Ni nam pa všeč, da nismo kupili Merkurja Trgovine," pravi direktor družbe MMNT Miha Tavčar. Ponudili so tri milijone evrov manj od kupca

FINANCE
SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje
PRO
Finance
BREZPLAČNO
Finance prPRO SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje (PRO)

Odgovor boste našli v prilogo Sodobno bančništvo in zavarovalništvo, ki si jo lahko brezplačno prenesete s spleta

FINANCE
Dražbe
Uradno: Merkur Trgovina prodan skladu HPS Investment Partners
Dražbe
DražbePetra Sovdat Uradno: Merkur Trgovina prodan skladu HPS Investment Partners 1

Po naših neuradnih informacijah so odšteli okoli 28 milijonov evrov: gredo zdaj še nad hrvaškega Pevca?

FINANCE
Ni problem nedeljsko delo trgovk! Problem je, da so že čez teden plačane 3,4 evra bruto na uro! Tako je v Merkurju. To je slovenska zgodba o neuspehu.
Finance
Petra Sovdat Ni problem nedeljsko delo trgovk! Problem je, da so že čez teden plačane 3,4 evra bruto na uro! Tako je v Merkurju. To je slovenska zgodba o neuspehu. 7

Ste za pravične trgovine? Študentje v McDonald'su so plačani bolje, kot svoje zaposlene trgovke plačujejo slovenske trgovine. Slovenski trgovci nimajo težav z nedeljskim delom, ampak z vzdržnostjo poslovnih modelov nasploh. Sindikat v Merkurju je v pomoč prisilni poravnavi Merkurja sam privolil celo v to, da jih lahko delodajalec plača manj, kot je dogovorjeno v kolektivni pogodbi!

FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.