Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Michael Kors je kupil Jimmyja Chooja

Čas branja: 1 min
27.07.2017  20:30
Michael Kors je kupil Jimmyja Chooja
Britanska modna ikona Jimmy Choo bo dobil novega lastnika, vendar bo ohranil položaj v vodstvu družbe, ki jo je ustvaril.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Jimmy Choo dodaj
Sandra Choi dodaj

Ameriška modna hiša Michael Kors Ltd. bo prevzela britanskega izdelovalca obutve in modnih dodatkov, družbo Jimmy Choo. Posel je vreden skoraj milijardo evrov (900 milijonov funtov).

»Jimmy je ikonska in prestižna luksuzna znamka obutve, torbic in drugih modnih dodatkov,« je izjavil Michael Kors.

Korsovi posli zadnja leta ne cvetijo zaradi hude konkurence pri cenejših luksuznih izdelkih in vse manjšega števila kupcev v veleblagovnicah. Tako je v četrtletju, ki se je končalo aprila, prodaja družbe upadla za dobro desetino, na 1,06 milijarde dolarjev (okoli 970 milijonov evrov). Michael Kors je napovedal prestrukturiranje, v okviru katerega namerava v prihodnjih dveh letih zapreti sto prodajaln.

Na drugi strani družba Jimmy Choo dokaj hitro raste in je lani dosegla 400 milijonov funtov (skoraj 450 milijonov evrov) prodaje, še pomembneje pa je, da dosega dobičke krepko nad povprečjem panoge. Poznavalci menijo, da se je Michael Kors za prevzem odločil, ker želi ponudbo svoje trgovske mreže obogatiti s prestižno znamko. Zato je luksemburškemu investicijskemu skladu Jab Luxury, ki ima 66,77 odstotka delnic družbe Jimmy Choo, ponudil 230 penijev za delnico, kar je bilo 36,5 odstotka nad takratno borzno ceno. Sklad Jab Luxury, za katerim stoji nemška bogataška družina Reimann, se je odločil za prodajo, ker namerava svoje naložbe usmeriti bolj v blago široke porabe.

Michael Kors je ob prevzemu napovedal, da bo omogočil rast prevzete blagovne znamke prek svoje spletne platforme. Sicer v vodstvu Jimmyja Chooja ne predvideva sprememb in je posebej poudaril, da kreativna direktorica ostaja Sandra Choi, ki je v družbi od njene ustanovitve.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.