Manager

Nova naložba Japoncev v Sloveniji in 200 novih delovnih mest

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
avtor
03.08.2017 20:00
Čas branja: 1 min
Nova naložba Japoncev v Sloveniji in 200 novih delovnih mest
Del proizvodnje bomo prenesli tudi iz Japonske, je v Ljubljani dejal starejši izvršni direktor Sumitoma Naofumi Harada. Na sliki v družbi šefa švicarske hčere Lonstroff, ki bo vodila naložbo v Sloveniji, Ursa Bahnmüllerja.

Po japonski Yaskawi, ki bo v Kočevju izdelovala deset vrst industrijskih robotov za avtomobilsko industrijo in imela tudi distribucijski center za Yaskawine robote, in po tem, ko je premazni velikan Kansai Paint kupil Helios, ki bo njegovo evropsko razvojno središče, se je za naložbo v Sloveniji odločila tudi družba, ki bo v Sloveniji proizvajala visokotehnološke elastomere za farmacijo in medicino (to so gumijasti ščitniki za epruvete in druge medicinske pripomočke).

Lokacija tovarne, v kateri bo delo dobilo okoli 200 ljudi, bo znana predvidoma do konca meseca. Neuradno so v igri Logatec, ta lokacija naj bi bila Japoncem najbliže, ter Komenda in Trbovlje.

Družba Sumitomo Rubber Industries, katere sestrska družba Sumitomo Corporation je pri nas že lastnik Summit avta (Summit Leasing so lani prodali skladu Apollo, ki je lastnik NKBM), namerava 12 tisoč kvadratnih metrov veliko visokotehnološko tovarno za izdelavo elastomerov za medicino, ta bo dopolnjevala njihovo proizvodnjo v Švici, postaviti do aprila 2019. Vrednost naložbe, ki jo bo vodila švicarska družba Japoncev Lonstroff, je ocenjena na 34 milijonov evrov.

Kako to, da so Japonci za svojo novo tovarno izbrali prav Slovenijo? V igri zanjo so bile tudi druge države, katere, Japonci niso razkrili. »Imeli smo dobrega svetovalca, lokalca. Prepričalo nas je to, da ste glede cene delovne sile konkurenčni. Švici, se razume,« je pojasnila predstavnica Sumitomo Rubber Industries Urara Masuda. Pa tudi, da »vsi tukaj tako rekoč govorite angleško. In Slovenija je blizu našim kupcem.«

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Japonce je za Slovenijo prepričalo, da smo cenejši od Švice, govorimo angleško in smo blizu kupcem
Finance
Petra Sovdat Japonce je za Slovenijo prepričalo, da smo cenejši od Švice, govorimo angleško in smo blizu kupcem 7

Dobra novica: Sumitomo Rubber Industries bo v Sloveniji proizvajal visokotehnološke elastomere za medicino! Lokacija tovarne bo znana predvidoma do konca meseca, neuradno sta v igri Komenda in Trbovlje, delo bo dobilo okoli 200 ljudi!

FINANCE
Nova japonska naložba: Zaposlovali bomo kemike, inženirje, mehanike, električarje in tiste, ki znajo delati
Finance
Petra Sovdat Nova japonska naložba: Zaposlovali bomo kemike, inženirje, mehanike, električarje in tiste, ki znajo delati 7

Japonski Sumitomo je neuradno najbližje lokaciji v Logatcu – kaj prinaša v Slovenijo?

FINANCE
Kje se bo dalo zaslužiti
Finance
Janez Tomažič Kje se bo dalo zaslužiti

Nove tehnologije, zasebne in državne naložbe - tu bo biznis. Ste pripravljeni?

FINANCE
Vlagatelj Maks
Maksov piknik vlagateljev: resna vlagateljska vprašanja ob sproščenem ozračju
FINANCE
Ni dovolj, da le zasveti žarnica v glavi
Finance
Špela Mikuš Ni dovolj, da le zasveti žarnica v glavi

Marsikdo sliši za uspešno podjetje, uspešno idejo in si reče: »Tega bi se tudi jaz spomnil.« Pa se ni. Spomnil se je nekdo drug in s tem zaslužil.

FINANCE
Članki
Japonce v boj z birokracijo
Finance
FinanceKarel Lipnik Japonce v boj z birokracijo

Če se bo Slovenija odzvala pametno, bo japonska naložba prinesla posel še vsaj trikrat toliko ljudem v oskrbovalni verigi.

FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.