Direktorji, tako lahko s svojim digitalnim profilom koristite podjetju Direktorji, tako lahko s svojim digitalnim profilom koristite podjetju Richard Branson, Bill Gates, Elon Musk, Ariana Huffington so uspešni podjetniki, ki jim je skupno tudi to, da razumejo vpliv družabnih omrežij. So sicer izjeme, direktorji po svetu, tudi v Sloveniji, se Twitterja, LinkedIna ali Facebooka še vedno izogibajo v velikem loku, a to ni dobro ne za njihovo podobo ne za posel, ugotavljajo strokovnjaki.
Ruski podjetnik in fizik, ki na Bledu načrtuje znanstveni Disneyland Ruski podjetnik in fizik, ki na Bledu načrtuje znanstveni Disneyland Ruski poslovnež z veseljem do znanosti Anton Popov po Antimuzeju – Deželi fizike, ki ga je postavil na Bledu, napoveduje še Znanstveni park. Piramida, kjer se bo iskrilo tudi med investitorji in inovatorji, bo postala ena od turističnih znamenitosti, ki jo bo treba obiskati, napoveduje.
Kako je kitajski ponudnik prevozov prehitel Uber in osvaja svet Kako je kitajski ponudnik prevozov prehitel Uber in osvaja svet Skoraj vsak Evropejec je že slišal za Uber, redkokateri pa za Didi Chuxing. A to se utegne v prihodnosti spremeniti. Kitajski ponudnik prevozov je z zadnjimi nakupi navzoč že na petih celinah in dosega eksplozivno rast. V čem je boljši od konkurence?
Guggenheim – muzej, ki je iz neuglednega mesta naredil svetovno turistično meko Guggenheim – muzej, ki je iz neuglednega mesta naredil svetovno turistično meko Imenovali so ga največja igrača na svetu in čudež v Bilbau. Samo zaradi te »viharne« stavbe je nekoč neugledna baskovska prestolnica Bilbao v severni Španiji postala turistična meka. Avtor fantastične fluidne konstrukcije iz titana je ameriško-kanadski arhitekt Frank Gehry, ki je z muzejem moderne umetnosti postavil mejnik v zgodovini sodobne arhitekture kot gonila gospodarskega razvoja.

Nemčija junija z manjšo proizvodnjo in mednarodno menjavo

10.08.2017  22:30
Nemčija junija z manjšo proizvodnjo in mednarodno menjavo

Potem ko so v Nemčiji v ponedeljek objavili, da se je obseg industrijske proizvodnje junija na mesečni ravni prvič letos nepričakovano skrčil, so v torek nemški statistiki sporočili še, da se je junija na mesečni ravni prav tako skrčil tudi obseg nemškega izvoza in uvoza; izvoz prav tako prvič letos.

Uvoz je upadel bolj – za 4,5 odstotka, izvoz pa se je zmanjšal za 2,8 odstotka, kažejo sezonsko prilagojeni podatki nemškega statističnega urada Destatis. Ne eno ne drugo ni ravno spodbudno za številna podjetja z evrskega območja, ki so poslovno navezana na nemško gospodarstvo. Po oceni tržnih analitikov gre tako pri upadu izvoza kot uvoza za tehnično korekcijo, ki je sledila petmesečni rasti. Nekateri ekonomisti pa so ob objavi podatkov vendar na glas razmišljali, ali junijski izvozno-uvozni podatki lahko vnesejo kredibilni dvom o moči nemškega gospodarskega okrevanja.

Hladna prha je tudi podatek o junijskem obsegu industrijske proizvodnje v Nemčiji, ki se je junija na mesečni ravni nepričakovano prvič letos skrčila, in sicer za 1,1 odstotka v primerjavi z majem. Analitiki so namreč predvidevali, da se je nemška industrijska proizvodnja v juniju (malenkostno) povečala. V povprečju so pričakovali 0,2-odstotno rast. V predelovalni industriji se je proizvodnja skrčila za 1,4 odstotka, znotraj nje se je za 3,7 odstotka zmanjšala proizvodnja motornih vozil, prav tako je za 3,7 odstotka upadla proizvodnja strojev in opreme.

Po namenskih skupinah je junijski upad industrijske proizvodnje pripisati predvsem manjši proizvodnji proizvodov za investicije, ki se je na mesečni ravni skrčila za 1,9 odstotka, manjša pa je bila tudi mesečna proizvodnja izdelkov iz drugih namenskih skupin. Na drugi strani so v nemški industriji na medletni ravni ohranili rast proizvodnje, a je bila ta pol manjša kot maja. Maja je namreč dosegla 4,9 odstotka, junija pa se je stopnja rasti znižala na 2,4 odstotka. A. K.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager (intervju, Marta Kos Marko) Veliko nemških podjetij sploh še ni slišalo za Luko Koper 26

Z odhajajočo veleposlanico Slovenije v Nemčiji Marto Kos Marko o gospodarskih priložnostih v Nemčiji, političnih razmerah – pa tudi...

FINANCE
Članki
Članki Umetnost nemškega presežka 1

V primeru Nemčije bi njen cilj ne smel biti neposredno obravnavanje neravnovesja na tekočem računu, temveč zvišanje ravni donosnosti...

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Analiza: V kakšni formi je Nemčija in kaj ji priporoča Mednarodni denarni sklad

Pri Mednarodnem denarnem skladu (MDS) so Nemčiji namenili enako priporočilo kot evropska komisija: nemška vlada naj pospeši državne...

AVTO
Posel
Posel Tesla model 3 predčasno v proizvodnjo

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je dva tedna pred načrtovanim datumom zagnal proizvodnjo modela 3, prvega hišnega...

AVTO
Posel
Posel Kaj oblaki nad nemško avtomobilsko industrijo pomenijo za proizvajalce avtomobilskih delov

Upada prodaja dizelskih vozil, prav tako cene delnic avtomobilskih proizvajalcev

FINANCE
Nova japonska naložba: Zaposlovali bomo kemike, inženirje, mehanike, električarje in tiste, ki znajo delati 7

Japonski Sumitomo je neuradno najbližje lokaciji v Logatcu – kaj prinaša v Slovenijo?