Kako se spreminja evropski bančni trg, medtem ko se pri prodaji bank pri nas nič ne premakne Kako se spreminja evropski bančni trg, medtem ko se pri prodaji bank pri nas nič ne premakne Evropske banke se združujejo – velike si utrjujejo položaj, manjše iščejo strateške partnerje, kar je še posebej izrazito v srednji in vzhodni Evropi. Cerarjeva vlada z neprodajo NLB plava proti toku.
Strožji predpisi otežujejo položaj manjšim bankam Strožji predpisi otežujejo položaj manjšim bankam Matej Šimnic iz družbe Alta Invest napoveduje, da lahko število bančnih prevzemov v Evropi doseže rekordno raven.
Če ste za državno NLB, vzemite v službo Cerarja in Mesca Če ste za državno NLB, vzemite v službo Cerarja in Mesca Če zaupate slovenskim politikom, je vaša želja, da NLB ne prodamo, razumljiva in deloma tudi racionalna.
Pičla bilanca Trumpovega prvega leta Pičla bilanca Trumpovega prvega leta Reforma zdravstva, zid na meji z Mehiko, prepoved vstopa muslimanom, znižanje davkov zaznamujejo prvo leto vladanja ameriškega predsednika, njegova nepriljubljenost pa dosega nove višave.
Kdo je človek, ki bo zasedel najvplivnejši položaj finančnega sveta Kdo je človek, ki bo zasedel najvplivnejši položaj finančnega sveta Najverjetnejši novi guverner ameriške centralne banke Jerome Powell bo prvi človek na njenem čelu v zadnjih treh desetletjih, ki ni ekonomist, pa vendarle med njimi uživa visoko podporo. Pravnik, ki je velik del kariere delal v financah, naj ne bi drastično spreminjal začrtanih smernic monetarne politike ZDA.

Nogometni zvezdnik Neymar za vrtoglavih 222 milijonov evrov iz Barcelone k PSG

10.08.2017  22:30
Nogometni zvezdnik Neymar za vrtoglavih 222 milijonov evrov iz Barcelone k PSG
Neymarjev 222 milijonov evrov vreden prestop iz Barcelone k PSG je za več kot dvakrat presegel prejšnji rekord, ko je Paul Pogba iz Juventusa prejšnje poletje prestopil v Manchester United za 105 milijonov evrov.

Prestop 25-letnega brazilskega nogometnega zvezdnika Neymarja iz Barcelone v Paris St. Germain (PSG), ki so ga uradno potrdili prejšnji četrtek, je z rekordno odškodnino 222 milijonov evrov dosegel nov mejnik v svetu nogometnih prestopov.

Neymarjev prestop je kar za več kot dvakrat presegel prejšnji rekord, ko je Paul Pogba iz Juventusa prejšnje poletje prestopil v Manchester United za 105 milijonov evrov. Neymarjeva plača naj bi se po novem potrojila; zaslužil bo 30 milijonov evrov na leto.

Že prvi dan po prestopu, ko je PSG Neymarja uradno predstavil kot člana ekipe na stadionu Parc des Princes, so v uradnih trgovinah kluba PSG prodali 10 tisoč dresov z njegovim imenom in številko 10, ki stanejo sto evrov in več, ter zaslužili milijon evrov. Če bi vsak dan prodali toliko Brazilčevih dresov, bi 222 milijonov, kolikor jih je PSG odštel Barceloni za brazilskega napadalca, PSG dobil nazaj do sredine marca. Toda prihodke od prodaje dresov si pariški klub deli s proizvajalcem opreme Nike, kar pomeni, da bi potrebovali še enkrat več časa, da bi prišli do 222 milijonov od prodanih dresov, je izračunala francoska tiskovna agencija AFP.

Nad novico, da se bo brazilski nogometni reprezentant Neymar iz Barcelone preselil v Francijo k PSG za rekordnih 222 milijonov evrov, je bil navdušen tudi francoski minister za proračun Gerald Darmanin, ki ga veseli zlasti dejstvo, da bo Brazilec po novem davke moral plačevati v Franciji.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Katarci v šopingu - se obeta najdražji prestop slovenskega nogometaša? Oblaku ponudba PSG 3

Zlatko Zahović: Kolikor vem, je prestop Oblaka k Parižanom že dogovorjen

FINANCE
Neymar vreden toliko kot trije Mercatorji 7

Španska La Liga poskuša ustaviti najdražji nogometni prestop v zgodovini

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

SUBV
Članki
Članki Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk 7

Države članice so danes dosegle dokončni dogovor, ki bo omogočil vzpostavitev javnih točk za brezplačni dostop do Wi-Fi prek evropsko...

FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 8

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...