Direktorji, tako lahko s svojim digitalnim profilom koristite podjetju Direktorji, tako lahko s svojim digitalnim profilom koristite podjetju Richard Branson, Bill Gates, Elon Musk, Ariana Huffington so uspešni podjetniki, ki jim je skupno tudi to, da razumejo vpliv družabnih omrežij. So sicer izjeme, direktorji po svetu, tudi v Sloveniji, se Twitterja, LinkedIna ali Facebooka še vedno izogibajo v velikem loku, a to ni dobro ne za njihovo podobo ne za posel, ugotavljajo strokovnjaki.
Ruski podjetnik in fizik, ki na Bledu načrtuje znanstveni Disneyland Ruski podjetnik in fizik, ki na Bledu načrtuje znanstveni Disneyland Ruski poslovnež z veseljem do znanosti Anton Popov po Antimuzeju – Deželi fizike, ki ga je postavil na Bledu, napoveduje še Znanstveni park. Piramida, kjer se bo iskrilo tudi med investitorji in inovatorji, bo postala ena od turističnih znamenitosti, ki jo bo treba obiskati, napoveduje.
Kako je kitajski ponudnik prevozov prehitel Uber in osvaja svet Kako je kitajski ponudnik prevozov prehitel Uber in osvaja svet Skoraj vsak Evropejec je že slišal za Uber, redkokateri pa za Didi Chuxing. A to se utegne v prihodnosti spremeniti. Kitajski ponudnik prevozov je z zadnjimi nakupi navzoč že na petih celinah in dosega eksplozivno rast. V čem je boljši od konkurence?
Guggenheim – muzej, ki je iz neuglednega mesta naredil svetovno turistično meko Guggenheim – muzej, ki je iz neuglednega mesta naredil svetovno turistično meko Imenovali so ga največja igrača na svetu in čudež v Bilbau. Samo zaradi te »viharne« stavbe je nekoč neugledna baskovska prestolnica Bilbao v severni Španiji postala turistična meka. Avtor fantastične fluidne konstrukcije iz titana je ameriško-kanadski arhitekt Frank Gehry, ki je z muzejem moderne umetnosti postavil mejnik v zgodovini sodobne arhitekture kot gonila gospodarskega razvoja.

Neuradno: Lidl bo logistiko iz Komende selil v žalski Arnovski gozd

10.08.2017  20:00
Neuradno: Lidl bo logistiko iz Komende selil v žalski Arnovski gozd
Logistični center za Lidl bo v Žalcu gradil nekdanji šef in lastnik trgovske družbe Era Gvido Omladič in mu ga prodal.

Po več kot štirih letih od načrtov se gradnja v Arnovskem gozdu le premika – na agenciji za okolje (ARSO) do 16. avgusta poteka javna razprava za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja za »gradnjo logističnega centra Arja vas«.

Gvido Omladič, nekdanji šef in lastnik trgovske družbe Era, je tam najprej načrtoval gradnjo logističnega centra v navezi z angleškim razvijalcem nepremičninskih projektov z namenom oddaje, po tem, ko je zašel v finančne težave, pa bo gradil logistični center za diskontnega trgovca Lidl in mu ga prodal. V javnem naznanilu za javno razpravo za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja je navedeno, da v projektu poleg družb Era in PLS Gvida Omladiča sodelujeta tudi padli tajkun Tomaž Ročnik in podjetje Toming inženiring, ki ga je prenesel na sina Zorana, pa slaba banka po Hypu Heta.

Od 10 hektarjev površin, ki so v Omladičevi lasti, bo logistični center za Lidl – ta bo osrednji za vso državo – po naših informacijah velik okoli 55 tisoč kvadratnih metrov. Logistični center bi lahko – če bo dokumentacija hitro pripravljena – zgradili do konca prihodnjega leta, pravijo naši viri.

V Lidlu so o selitvi iz poslovne cone Komenda skrivnostni. Kot pravijo, raziskujejo različne možnosti v smeri povečanja zmogljivosti centralnega skladišča. »Še vedno preverjamo več možnosti in lokacij, a ker gre za izredno kompleksen projekt, končna odločitev še ni bila sprejeta.«

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (25let Financ) Zmaga Janše, Jankovićevi posli, Šrotove ženske in gradbeni kartel 3

Nekaj zgodb, prelomnic in intervjujev, ki ste jih lahko brali v Financah

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Ramljak: Agrokorjeve hčere bodo naprodaj do julija 2018. Kdaj bo Mercator? 3

Izredni upravitelj Agrokorja Ante Ramljak pravi, da bo koncern izginil v roku veljavnosti lex Agrokorja, do konca leta 2018

STARTAJ
Startupozavri
Startupozavri Svet poganja naveza med izkušenimi poslovnimi mački in mladimi talenti

Kaj mi mentorstvo izkušenih kolegov pomeni pri krmarjenju med zahtevnimi in odgovornimi delovnimi nalogami