Kako se spreminja evropski bančni trg, medtem ko se pri prodaji bank pri nas nič ne premakne Kako se spreminja evropski bančni trg, medtem ko se pri prodaji bank pri nas nič ne premakne Evropske banke se združujejo – velike si utrjujejo položaj, manjše iščejo strateške partnerje, kar je še posebej izrazito v srednji in vzhodni Evropi. Cerarjeva vlada z neprodajo NLB plava proti toku.
Strožji predpisi otežujejo položaj manjšim bankam Strožji predpisi otežujejo položaj manjšim bankam Matej Šimnic iz družbe Alta Invest napoveduje, da lahko število bančnih prevzemov v Evropi doseže rekordno raven.
Če ste za državno NLB, vzemite v službo Cerarja in Mesca Če ste za državno NLB, vzemite v službo Cerarja in Mesca Če zaupate slovenskim politikom, je vaša želja, da NLB ne prodamo, razumljiva in deloma tudi racionalna.
Pičla bilanca Trumpovega prvega leta Pičla bilanca Trumpovega prvega leta Reforma zdravstva, zid na meji z Mehiko, prepoved vstopa muslimanom, znižanje davkov zaznamujejo prvo leto vladanja ameriškega predsednika, njegova nepriljubljenost pa dosega nove višave.
Kdo je človek, ki bo zasedel najvplivnejši položaj finančnega sveta Kdo je človek, ki bo zasedel najvplivnejši položaj finančnega sveta Najverjetnejši novi guverner ameriške centralne banke Jerome Powell bo prvi človek na njenem čelu v zadnjih treh desetletjih, ki ni ekonomist, pa vendarle med njimi uživa visoko podporo. Pravnik, ki je velik del kariere delal v financah, naj ne bi drastično spreminjal začrtanih smernic monetarne politike ZDA.

Neuradno: Lidl bo logistiko iz Komende selil v žalski Arnovski gozd

10.08.2017  20:00
Neuradno: Lidl bo logistiko iz Komende selil v žalski Arnovski gozd
Logistični center za Lidl bo v Žalcu gradil nekdanji šef in lastnik trgovske družbe Era Gvido Omladič in mu ga prodal.

Po več kot štirih letih od načrtov se gradnja v Arnovskem gozdu le premika – na agenciji za okolje (ARSO) do 16. avgusta poteka javna razprava za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja za »gradnjo logističnega centra Arja vas«.

Gvido Omladič, nekdanji šef in lastnik trgovske družbe Era, je tam najprej načrtoval gradnjo logističnega centra v navezi z angleškim razvijalcem nepremičninskih projektov z namenom oddaje, po tem, ko je zašel v finančne težave, pa bo gradil logistični center za diskontnega trgovca Lidl in mu ga prodal. V javnem naznanilu za javno razpravo za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja je navedeno, da v projektu poleg družb Era in PLS Gvida Omladiča sodelujeta tudi padli tajkun Tomaž Ročnik in podjetje Toming inženiring, ki ga je prenesel na sina Zorana, pa slaba banka po Hypu Heta.

Od 10 hektarjev površin, ki so v Omladičevi lasti, bo logistični center za Lidl – ta bo osrednji za vso državo – po naših informacijah velik okoli 55 tisoč kvadratnih metrov. Logistični center bi lahko – če bo dokumentacija hitro pripravljena – zgradili do konca prihodnjega leta, pravijo naši viri.

V Lidlu so o selitvi iz poslovne cone Komenda skrivnostni. Kot pravijo, raziskujejo različne možnosti v smeri povečanja zmogljivosti centralnega skladišča. »Še vedno preverjamo več možnosti in lokacij, a ker gre za izredno kompleksen projekt, končna odločitev še ni bila sprejeta.«

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Skladiščenje
TRANS-LOG
Novice
Novice Skladiščna mrzlica: milijoni za nove logistične centre

V Sloveniji je premalo primernih skladišč, zato trgovska in proizvodna podjetja mrzlično iščejo rešitve

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 8

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 3

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed