Direktorji, tako lahko s svojim digitalnim profilom koristite podjetju Direktorji, tako lahko s svojim digitalnim profilom koristite podjetju Richard Branson, Bill Gates, Elon Musk, Ariana Huffington so uspešni podjetniki, ki jim je skupno tudi to, da razumejo vpliv družabnih omrežij. So sicer izjeme, direktorji po svetu, tudi v Sloveniji, se Twitterja, LinkedIna ali Facebooka še vedno izogibajo v velikem loku, a to ni dobro ne za njihovo podobo ne za posel, ugotavljajo strokovnjaki.
Ruski podjetnik in fizik, ki na Bledu načrtuje znanstveni Disneyland Ruski podjetnik in fizik, ki na Bledu načrtuje znanstveni Disneyland Ruski poslovnež z veseljem do znanosti Anton Popov po Antimuzeju – Deželi fizike, ki ga je postavil na Bledu, napoveduje še Znanstveni park. Piramida, kjer se bo iskrilo tudi med investitorji in inovatorji, bo postala ena od turističnih znamenitosti, ki jo bo treba obiskati, napoveduje.
Kako je kitajski ponudnik prevozov prehitel Uber in osvaja svet Kako je kitajski ponudnik prevozov prehitel Uber in osvaja svet Skoraj vsak Evropejec je že slišal za Uber, redkokateri pa za Didi Chuxing. A to se utegne v prihodnosti spremeniti. Kitajski ponudnik prevozov je z zadnjimi nakupi navzoč že na petih celinah in dosega eksplozivno rast. V čem je boljši od konkurence?
Guggenheim – muzej, ki je iz neuglednega mesta naredil svetovno turistično meko Guggenheim – muzej, ki je iz neuglednega mesta naredil svetovno turistično meko Imenovali so ga največja igrača na svetu in čudež v Bilbau. Samo zaradi te »viharne« stavbe je nekoč neugledna baskovska prestolnica Bilbao v severni Španiji postala turistična meka. Avtor fantastične fluidne konstrukcije iz titana je ameriško-kanadski arhitekt Frank Gehry, ki je z muzejem moderne umetnosti postavil mejnik v zgodovini sodobne arhitekture kot gonila gospodarskega razvoja.

Marjan Batagelj napovedal prevzem razvpitega holdinga iz Cerknega

10.08.2017  20:00
Marjan Batagelj napovedal prevzem razvpitega holdinga iz Cerknega
Marjan Batagelj, ki je v začetku leta kupil Hotel Planinka na Jezerskem, o ceni, ki jo bo ponudil za Certo Holding, še ne želi govoriti.

Marjan Batagelj, šef Postojnske jame, bo predvidoma konec meseca objavil prevzemno ponudbo za nakup Certe Holdinga, holdinga iz Cerknega, ki ima med drugim v lasti tamkajšnji hotel in smučišče. Batagelj je sicer v začetku tega leta kupil tudi Hotel Planinka na Jezerskem, ki ga namerava preurediti v butični hotel, »kjer bo cena sobe 500 evrov na noč«.

Certa Holding je »zaslovela« po lanski skupščini, na kateri je morala posredovati policija – skupina delničarjev je protestirala, češ da je ne spustijo na skupščino. Posredovati so morali varnostniki in policija, kri je dodatno zavrela, ko je završalo, da je nekdo vrgel dimno bombo. No, na koncu se je izkazalo le, da je nekdo sprožil gasilni aparat.

Letošnja skupščina Certe Holdinga bo 31. avgusta, že pred tem pa bo očitno padla ponudba za prevzem Certe Holdinga. »Zanima nas predvsem turistični del,« pravi Marjan Batagelj, ki o ceni, ki jo bo ponudil, še ne želi govoriti.

Kaj dobi, če mu prevzem uspe? Certa Holding je družba pooblaščenka, ki je 54-odstotna lastnica družbe Certa, ta pa ima v svojem portfelju 25-odstotni delež družbe ETA Cerkno, 85-odstotni delež kobariške družbe TIK in stoodstotni delež Hotela Cerkno – ta je tudi lastnik smučišča Cerkno. Kot razkriva lanska bilanca Certe, imajo poleg zgoraj omenjenih naložb za 3,7 milijona evrov denarja na računu, dva milijona evrov depozitov, ob tem pa še za približno 400 tisoč evrov delnic Zavarovalnice Triglav.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Spopad za Certo Holding: Marjan Batagelj vs. Igor Štemberger

Medtem ko se v lastništvu Certe krepijo družbe, zbrane okoli Ilirike, naj bi prevzemna ponudba Batagelja padla konec meseca

FINANCE
FINANCE
Kasirati znamo. Za prvič 1

Bomo znali goste zvabiti tudi nazaj?

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Naložbe turističnih ponudnikov, ki privabijo več poslovnežev in tujih gostov

Preverili smo trenutne razmere pri več turističnih ponudnikih, kakšne rezultate imajo letos, kaj pripravljajo za preostanek leta ter...

MANAGER
Manager
Manager Ljubljanski hoteli kot gobe po dežju. Bodo polni?

Ljubljana vsako leto potrebuje več prenočitvenih zmogljivosti, se strinjajo sogovorniki. A koliko novih kapacitet naenkrat lahko pogoltne...