Kako se spreminja evropski bančni trg, medtem ko se pri prodaji bank pri nas nič ne premakne Kako se spreminja evropski bančni trg, medtem ko se pri prodaji bank pri nas nič ne premakne Evropske banke se združujejo – velike si utrjujejo položaj, manjše iščejo strateške partnerje, kar je še posebej izrazito v srednji in vzhodni Evropi. Cerarjeva vlada z neprodajo NLB plava proti toku.
Strožji predpisi otežujejo položaj manjšim bankam Strožji predpisi otežujejo položaj manjšim bankam Matej Šimnic iz družbe Alta Invest napoveduje, da lahko število bančnih prevzemov v Evropi doseže rekordno raven.
Če ste za državno NLB, vzemite v službo Cerarja in Mesca Če ste za državno NLB, vzemite v službo Cerarja in Mesca Če zaupate slovenskim politikom, je vaša želja, da NLB ne prodamo, razumljiva in deloma tudi racionalna.
Pičla bilanca Trumpovega prvega leta Pičla bilanca Trumpovega prvega leta Reforma zdravstva, zid na meji z Mehiko, prepoved vstopa muslimanom, znižanje davkov zaznamujejo prvo leto vladanja ameriškega predsednika, njegova nepriljubljenost pa dosega nove višave.
Kdo je človek, ki bo zasedel najvplivnejši položaj finančnega sveta Kdo je človek, ki bo zasedel najvplivnejši položaj finančnega sveta Najverjetnejši novi guverner ameriške centralne banke Jerome Powell bo prvi človek na njenem čelu v zadnjih treh desetletjih, ki ni ekonomist, pa vendarle med njimi uživa visoko podporo. Pravnik, ki je velik del kariere delal v financah, naj ne bi drastično spreminjal začrtanih smernic monetarne politike ZDA.

Marjan Batagelj napovedal prevzem razvpitega holdinga iz Cerknega

10.08.2017  20:00
Marjan Batagelj napovedal prevzem razvpitega holdinga iz Cerknega
Marjan Batagelj, ki je v začetku leta kupil Hotel Planinka na Jezerskem, o ceni, ki jo bo ponudil za Certo Holding, še ne želi govoriti.

Marjan Batagelj, šef Postojnske jame, bo predvidoma konec meseca objavil prevzemno ponudbo za nakup Certe Holdinga, holdinga iz Cerknega, ki ima med drugim v lasti tamkajšnji hotel in smučišče. Batagelj je sicer v začetku tega leta kupil tudi Hotel Planinka na Jezerskem, ki ga namerava preurediti v butični hotel, »kjer bo cena sobe 500 evrov na noč«.

Certa Holding je »zaslovela« po lanski skupščini, na kateri je morala posredovati policija – skupina delničarjev je protestirala, češ da je ne spustijo na skupščino. Posredovati so morali varnostniki in policija, kri je dodatno zavrela, ko je završalo, da je nekdo vrgel dimno bombo. No, na koncu se je izkazalo le, da je nekdo sprožil gasilni aparat.

Letošnja skupščina Certe Holdinga bo 31. avgusta, že pred tem pa bo očitno padla ponudba za prevzem Certe Holdinga. »Zanima nas predvsem turistični del,« pravi Marjan Batagelj, ki o ceni, ki jo bo ponudil, še ne želi govoriti.

Kaj dobi, če mu prevzem uspe? Certa Holding je družba pooblaščenka, ki je 54-odstotna lastnica družbe Certa, ta pa ima v svojem portfelju 25-odstotni delež družbe ETA Cerkno, 85-odstotni delež kobariške družbe TIK in stoodstotni delež Hotela Cerkno – ta je tudi lastnik smučišča Cerkno. Kot razkriva lanska bilanca Certe, imajo poleg zgoraj omenjenih naložb za 3,7 milijona evrov denarja na računu, dva milijona evrov depozitov, ob tem pa še za približno 400 tisoč evrov delnic Zavarovalnice Triglav.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Odločilni dnevi za Certo Holding 2

Kakšna bo ponudba Marjana Batagelja in koliko delničarjev lahko prepriča?

FINANCE
Članki
Članki Batagelj objavil ponudbo za prevzem Certa Holdinga 34

Lahko s ponudbo 3,2 evra na delnico prepriča obstoječe lastnike?

FINANCE
Premiki pri Certi Holdingu: nova ponudba po 3,3 evra za delnico. Pozor, je omejena

Za konec oktobra je sklicana skupščina Certe Holdinga, v sklicu imenovanje treh novih nadzornikov 

FINANCE
Spopad za Certo Holding: Marjan Batagelj vs. Igor Štemberger

Medtem ko se v lastništvu Certe krepijo družbe, zbrane okoli Ilirike, naj bi prevzemna ponudba Batagelja padla konec meseca

FINANCE
Ravs za Certo Holding: Batagelj prodal skoraj desetino holdinga 2

Batagelj prestavlja delnice, svoj delež pa je povečal Sergej Racman

FINANCE
Članki
Članki Ilirika je, Ilirike ni: novi premiki v lastništvu Certe Holdinga 1

Ponudbe za odkup delnic se počasi iztekajo in kmalu bo znano, kdo bo novi šef cerkljanskega holdinga

FINANCE
Čigav bo Certa Holding? In kakšna je vloga odvetnika Kecmana? 1

Kecman ne komentira, grozi pa s kazenskimi ovadbami zaradi razkritja pogodbe med njegovo pisarno in Hotelom Cerkno

FINANCE
Članki
Članki Spopad za Certo Holding, 2. del. Kakšni so načrti Marjana Batagelja? 6

Glavno vprašanje: ali bo Batagelju uspelo zbrati dovolj podpore za spremembo statuta cerkljanskega holdinga