Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Marjan Batagelj napovedal prevzem razvpitega holdinga iz Cerknega

Čas branja: 1 min
10.08.2017  20:00
Marjan Batagelj napovedal prevzem razvpitega holdinga iz Cerknega
Marjan Batagelj, ki je v začetku leta kupil Hotel Planinka na Jezerskem, o ceni, ki jo bo ponudil za Certo Holding, še ne želi govoriti.

Obveščaj me o novih člankih:  

Marjan Batagelj, šef Postojnske jame, bo predvidoma konec meseca objavil prevzemno ponudbo za nakup Certe Holdinga, holdinga iz Cerknega, ki ima med drugim v lasti tamkajšnji hotel in smučišče. Batagelj je sicer v začetku tega leta kupil tudi Hotel Planinka na Jezerskem, ki ga namerava preurediti v butični hotel, »kjer bo cena sobe 500 evrov na noč«.

Certa Holding je »zaslovela« po lanski skupščini, na kateri je morala posredovati policija – skupina delničarjev je protestirala, češ da je ne spustijo na skupščino. Posredovati so morali varnostniki in policija, kri je dodatno zavrela, ko je završalo, da je nekdo vrgel dimno bombo. No, na koncu se je izkazalo le, da je nekdo sprožil gasilni aparat.

Letošnja skupščina Certe Holdinga bo 31. avgusta, že pred tem pa bo očitno padla ponudba za prevzem Certe Holdinga. »Zanima nas predvsem turistični del,« pravi Marjan Batagelj, ki o ceni, ki jo bo ponudil, še ne želi govoriti.

Kaj dobi, če mu prevzem uspe? Certa Holding je družba pooblaščenka, ki je 54-odstotna lastnica družbe Certa, ta pa ima v svojem portfelju 25-odstotni delež družbe ETA Cerkno, 85-odstotni delež kobariške družbe TIK in stoodstotni delež Hotela Cerkno – ta je tudi lastnik smučišča Cerkno. Kot razkriva lanska bilanca Certe, imajo poleg zgoraj omenjenih naložb za 3,7 milijona evrov denarja na računu, dva milijona evrov depozitov, ob tem pa še za približno 400 tisoč evrov delnic Zavarovalnice Triglav.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...