Kako se spreminja evropski bančni trg, medtem ko se pri prodaji bank pri nas nič ne premakne Kako se spreminja evropski bančni trg, medtem ko se pri prodaji bank pri nas nič ne premakne Evropske banke se združujejo – velike si utrjujejo položaj, manjše iščejo strateške partnerje, kar je še posebej izrazito v srednji in vzhodni Evropi. Cerarjeva vlada z neprodajo NLB plava proti toku.
Strožji predpisi otežujejo položaj manjšim bankam Strožji predpisi otežujejo položaj manjšim bankam Matej Šimnic iz družbe Alta Invest napoveduje, da lahko število bančnih prevzemov v Evropi doseže rekordno raven.
Če ste za državno NLB, vzemite v službo Cerarja in Mesca Če ste za državno NLB, vzemite v službo Cerarja in Mesca Če zaupate slovenskim politikom, je vaša želja, da NLB ne prodamo, razumljiva in deloma tudi racionalna.
Pičla bilanca Trumpovega prvega leta Pičla bilanca Trumpovega prvega leta Reforma zdravstva, zid na meji z Mehiko, prepoved vstopa muslimanom, znižanje davkov zaznamujejo prvo leto vladanja ameriškega predsednika, njegova nepriljubljenost pa dosega nove višave.
Kdo je človek, ki bo zasedel najvplivnejši položaj finančnega sveta Kdo je človek, ki bo zasedel najvplivnejši položaj finančnega sveta Najverjetnejši novi guverner ameriške centralne banke Jerome Powell bo prvi človek na njenem čelu v zadnjih treh desetletjih, ki ni ekonomist, pa vendarle med njimi uživa visoko podporo. Pravnik, ki je velik del kariere delal v financah, naj ne bi drastično spreminjal začrtanih smernic monetarne politike ZDA.

Rešitvi družbe Inea donacija Expo Live Dubaj 2020

10.08.2017  22:30
Rešitvi družbe Inea donacija Expo Live Dubaj 2020
Organizatorji prihodnje svetovne razstave Expo, ki bo leta 2020 v Dubaju, pobude, ki ponujajo ustvarjalne rešitve za pereče izzive, podprejo z do 100 tisoč dolarji donacije.

Ljubljanska družba za industrijsko avtomatizacijo Inea je za svojo rešitev na področju trajnostne rabe energije prejela donacijo organizatorjev prihodnje svetovne razstave Expo, ki jo bo leta 2020 gostil Dubaj. Organizatorji razstave v okviru programa Expo Live iščejo projekte, ki se brez njihove podpore ne bi mogli v celoti razviti.

V Inei so razvili sistem upravljanja energije, imenovan Intelligent Trading Interface (ITI), ki omogoča celovito upravljanje obnovljivih in konvencionalnih virov energije in porabnikov ter prinaša koristi za vse deležnike na trgu. Poleg tega, da sodelovanje odjemalcem zagotavlja nižjo ceno električne energije, upravljanje proizvodnje in rabe energije omogoča večjo učinkovitost in trajnostno naravnanost energetskega sistema kot celote, pojasnjujejo v družbi Inea.

V programu donacij Expo Live Dubaj 2020 je za podporo projektom, ki ponujajo ustvarjalne rešitve za pereče izzive, ki vplivajo na življenje ljudi ali pomagajo ohranjati okolje, na voljo sto milijonov dolarjev (dobrih 84 milijonov evrov). Pri Expo Live zneska za vsak projekt, ki ga podprejo, ne razkrivajo, izjavili pa so, da bodo v okviru programa donacij vsaki pobudi namenili do 100 tisoč dolarjev oziroma dobrih 84 tisoč evrov.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.
radar Inea >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 6

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

SUBV
Članki
Članki Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk 7

Države članice so danes dosegle dokončni dogovor, ki bo omogočil vzpostavitev javnih točk za brezplačni dostop do Wi-Fi prek evropsko...

FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 59

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 8

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...

FINANCE
Članki
Članki (Brexit) Dve omehčani britanski stališči, ki bi ju morali poznati

Pogajalski ekipi EU in Velike Britanije začenjata četrti krog pogajanj o brexitu; ta bo predvidoma tekel v senci petkovega govora...