Direktorji, tako lahko s svojim digitalnim profilom koristite podjetju Direktorji, tako lahko s svojim digitalnim profilom koristite podjetju Richard Branson, Bill Gates, Elon Musk, Ariana Huffington so uspešni podjetniki, ki jim je skupno tudi to, da razumejo vpliv družabnih omrežij. So sicer izjeme, direktorji po svetu, tudi v Sloveniji, se Twitterja, LinkedIna ali Facebooka še vedno izogibajo v velikem loku, a to ni dobro ne za njihovo podobo ne za posel, ugotavljajo strokovnjaki.
Ruski podjetnik in fizik, ki na Bledu načrtuje znanstveni Disneyland Ruski podjetnik in fizik, ki na Bledu načrtuje znanstveni Disneyland Ruski poslovnež z veseljem do znanosti Anton Popov po Antimuzeju – Deželi fizike, ki ga je postavil na Bledu, napoveduje še Znanstveni park. Piramida, kjer se bo iskrilo tudi med investitorji in inovatorji, bo postala ena od turističnih znamenitosti, ki jo bo treba obiskati, napoveduje.
Kako je kitajski ponudnik prevozov prehitel Uber in osvaja svet Kako je kitajski ponudnik prevozov prehitel Uber in osvaja svet Skoraj vsak Evropejec je že slišal za Uber, redkokateri pa za Didi Chuxing. A to se utegne v prihodnosti spremeniti. Kitajski ponudnik prevozov je z zadnjimi nakupi navzoč že na petih celinah in dosega eksplozivno rast. V čem je boljši od konkurence?
Guggenheim – muzej, ki je iz neuglednega mesta naredil svetovno turistično meko Guggenheim – muzej, ki je iz neuglednega mesta naredil svetovno turistično meko Imenovali so ga največja igrača na svetu in čudež v Bilbau. Samo zaradi te »viharne« stavbe je nekoč neugledna baskovska prestolnica Bilbao v severni Španiji postala turistična meka. Avtor fantastične fluidne konstrukcije iz titana je ameriško-kanadski arhitekt Frank Gehry, ki je z muzejem moderne umetnosti postavil mejnik v zgodovini sodobne arhitekture kot gonila gospodarskega razvoja.

Kitajski Didi Chuxing vstopil v Uberjeva tekmeca Taxify in Careem

10.08.2017  22:30
 Kitajski Didi Chuxing vstopil v Uberjeva tekmeca Taxify in Careem
Injekcija svežega denarja in znanje kitajskega partnerja Didi Chuxing bosta Uberjevima tekmecema Taxify in Careem dala nov zagon za širitev.

Kitajski velikan za skupinske prevoze Didi Chuxing z več kot 400 milijoni uporabnikov v 400 kitajskih mestih bo odslej prisoten tudi v Evropi, Afriki in na Bližnjem vzhodu, in sicer prek vstopa v lastništvo dveh Uberjevih tekmecev, estonski start-up Taxify, ki deluje v 18 državah ter ima v Evropi in Afriki 2,5 milijona uporabnikov, in ponudnika skupinskih prevozov iz Dubaja Careem, ki ima v 13 državah Bližnjega vzhoda in severne Afrike 12 milijonov uporabnikov.

Didi Chuxing, ki je v preteklosti lastniško vstopil tudi v podjetja v ZDA (Lyft), v Braziliji (99), Singapurju (Grab) in Indiji (Ola), je lani s kitajskega trga pregnal ameriškega tekmeca Uber – tako da je za dobrih 31 milijard evrov prevzel njegovo tamkajšnje hčerinsko podjetje. Ameriškemu velikanu sicer ne gre vse po načrtih niti na domačem pragu. Njegova dve leti stara lizinška divizija Xchange podjetju na vozilo namreč prinaša kar devet tisoč dolarjev izgube, kar je 18-krat več, kot so ocenjevali sprva. Zato bodo lizinško divizijo s 40 tisoč vozili prodali, ob tem pa bo delo izgubilo 500 Uberjevih zaposlenih oziroma tri odstotke vseh.

Višine vložka in deleža, ki ga je Didi Chuxing pridobil v hitro rastočem estonskem in dubajskem ponudniku aplikacij za skupno uporabo prevozov, podjetja ne razkrivajo. V štiri leta starem estonskem start-upu so kljub vstopu kitajskega partnerja kontrolni lastniški delež obdržali njegovi trije ustanovitelji, Martin in Markus Villig ter Oliver Leisalu, ki so bili sodelavci že v podjetju, ki je razvilo platformo za komuniciranje Skype.

Zaradi svežega denarja in izmenjave znanj s kitajskim strateškim partnerjem bo Taxify svojo dejavnost zdaj razširil tudi zunaj skupine hitro razvijajočih se trgov, na katerih družba deluje zdaj. Med drugim nameravajo še letos vstopiti v London. Pet let stari Careem, ki mu je junija pri vlagateljih uspelo zbrati 500 milijonov dolarjev svežega kapitala, pa se ob pomoči novega partnerja pripravlja na naslednjo fazo rasti družbe.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kako je kitajski ponudnik prevozov prehitel Uber in osvaja svet 1

Skoraj vsak Evropejec je že slišal za Uber, redkokateri pa za Didi Chuxing. A to se utegne v prihodnosti spremeniti. Kitajski ponudnik...

MANAGER
Manager
Manager Uber iz škandala v škandal – ga lahko reši odhod kontroverznega šefa? 4

Inženirka Susan Fowler je februarja razkrila spolno nadlegovanje v Uberju in sprožila preiskavo, ki je privedla do umika šefa Travisa...

MANAGER
Manager
Manager Prihajajo leteči avtomobili. S kom tekmuje Boscarolov Pipistrel? 1

Na nebu se s koncepti letalnikov za osebni prevoz prerivajo tako veliki proizvajalci kot start-upi, prvi naj bi bili kmalu na trgu....

FINANCE
Ali je Kitajska nova Amerika? 2

Ne moreš biti hkrati svetovna avtoriteta in prepovedovati medvedkov zaradi norčevanja