Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Kolikšen doseg imajo mali spletni mediji, kako se financirajo in ali njihovi ustanovitelji lahko od njih preživijo ter koliko pravega novinarskega poslanstva si lahko privoščijo.
S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne Kaj se utegne zgoditi, potem ko so se najprej ZDA, takoj za tem pa še Rusija, umaknile iz sporazuma o jedrskih raketah kratkega in srednjega dosega?
(intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti (intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti Po izračunih fiskalnega sveta, ki skrbi za vzdržnost javnih financ, je predvidena poraba v rebalansu proračuna prevelika za 270 milijonov evrov, kar lahko pomeni vračanje k strukturnemu primanjkljaju, pravi predsednik fiskalnega sveta Davorin Kračun, ki opozarja tudi na nevarnost, da predvidena gospodarska rast ne bo dosežena.
(komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! (komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! Antonio Tajani je prvi predsednik evropskega parlamenta, ki je na najvišji ravni skozi zadnja vrata EU pripustil revizionizem. Že zaradi tega mora biti storjeno vse, da gospod odstopi s tega pomembnega položaja.
Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Če podjetje za svoje zaposlene organizira »brezplačno« cepljenje zoper gripo, ga država kaznuje z dodatnimi obremenitvami in zato smo vsi skupaj še bolj bolni.

ZDA in Severna Koreja napenjajo jedrske mišice

Čas branja: 1 min
17.08.2017  22:30
ZDA in Severna Koreja napenjajo jedrske mišice
Besedna vojna med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in severnokorejskim voditeljem Kim Džong Unom je vplivala tudi na svetovne finančne trge.

Obveščaj me o novih člankih:  

Preizkušanje severnokorejskih raket dolgega dosega zadnje tedne spremlja vse ostrejša retorika ameriškega predsednika Donalda Trumpa na eni strani ter severnokorejskega voditelja Kim Džong Una na drugi. Trump je Pjongjangu zagrozil z »ognjem in gnevom«, Severna Koreja pa se je odzvala z grožnjo, da bo napadla otok Guam, ameriško čezmorsko ozemlje v Tihem oceanu. Vojaški spopad se sicer zdi malo verjeten, bi pa lahko imel zelo hude posledice. O tem v intervjuju na straneh od 13 do 16 govori tudi strokovnjak za jedrsko varnost Miroslav Gregorič.

Medtem ko so nekateri predstavniki Trumpove administracije v javnih nastopih želeli omiliti besede predsednika, je Trump nadaljeval napade na račun Severne Koreje. Med drugim je dejal, da bodo njeni voditelji hitro obžalovali morebiten napad na ZDA, in govoril o nabitem orožju, pozneje pa zagrozil, da če se kaj zgodi Guamu, bodo v Severni Koreji velike težave. Trump je sicer izrazil upanje, da bo severnokorejski voditelj Kim Džong Un našel drugo pot.

Severna Koreja je vrnila žogico ZDA in sporočila, da je pripravljenost na priključitev vojski izrazilo 3,5 milijona prostovoljcev, ki nasprotujejo novim sankcijam Združenih narodov in so se pripravljeni boriti proti ZDA. V državi s približno 25 milijoni prebivalcev to pomeni sedmino celotne populacije.

Svetovne velesile pozivajo k umiritvi strasti. Pred zaostrovanjem napetosti je posvaril francoski predsednik Emmanuel Macron, kitajski predsednik Ši Džinping pa je Trumpa pozval, naj se izogiba retoriki, ki bi lahko še poslabšala razmere. Donalda Trumpa oziroma njegov svet za predelovalno industrijo so sicer ta teden zapustili glavni izvršni direktorji podjetij Intel, Merck in Under Armour, ker je Trump izenačil bele neonaciste in rasiste, ki so se na pohodu v bran spomeniku generalu konfederacije Robertu Leeju v Charlottesvillu spopadli z nasprotniki njihovi ideologiji.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Trump nakazal na pomen plinskega terminala na Krku

Donald Trump: iniciativa treh morij lahko pomaga pri izgradnji energetske infrastrukture v srednji in vzhodni Evropi. Omenil je tudi...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...