Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Z vzponom avtonomnih vozil bodo morale številne panoge, od avtomobilske do transportne in zavarovalništva, temeljito spremeniti svoje poslovne strategije. Kje bodo spremembe največje, katere nove storitve se bodo razvile in kako se bomo sposobni prilagoditi v Sloveniji?
Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Marjan Pipenbaher, projektant mostov, tudi pelješkega: Po krizi v gradbeništvu smo se preusmerili v tujino - od Izraela do Turčije, Alžirije, Hrvaške, Srbije in Črne gore.
Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Robyn Denholm se je začela kaliti na bencinski črpalki svojih staršev, maja pa bo kot predsednica upravnega odbora prevzela aktivno vlogo pri vodenju Tesle. Na tem položaju, na katerem je zamenjala Elona Muska, jo čaka več zahtevnih nalog.
Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Jaka Verbič, rLoop: V zadnjih desetletjih ni bilo tehnologije, ki bi ljudem dala toliko misliti kot hyperloop. Nekaj podobnega je bilo v sedemdesetih letih, ko so bile cele generacije otrok in inženirjev navdušene nad vesoljskimi plovili.

ARSO Magni izdal okoljevarstveno soglasje za lakirnico

Čas branja: 1 min
17.08.2017  22:30
ARSO Magni izdal okoljevarstveno soglasje za lakirnico
Pri gradnji industrijskega obrata Magna Nukleus bo Magna za gradnjo stavbe in nakup zemljišč namenila 50,8 milijona evrov, za nakup novih strojev in opreme pa 95,6 milijona evrov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Kanadsko-avstrijski avtomobilski velikan Magna Steyr je prejel okoljevarstveno soglasje agencije za okolje (ARSO) za prvo fazo svoje 146 milijonov evrov vredne naložbe v občini Hoče - Slivnica. Natančneje za gradnjo industrijskega obrata Magna Nukleus oziroma za lakirnico avtomobilske karoserije, v kateri bo delo dobilo 400 ljudi in ki jo bo z 18 milijoni evrov finančne spodbude podprla tudi slovenska vlada.

Ali se bodo stranski udeleženci, med katerimi je deset okoljevarstvenih organizacij, v 15 dneh pritožili proti izdanemu soglasju, še ni znano. V Magni, ki bo za gradnjo stavbe in nakup zemljišč namenila 50,8 milijona evrov, za nakup novih strojev in opreme pa 95,6 milijona evrov, naj bi bili na gradbeno dovoljenje pripravljeni čakati do konca septembra. V nasprotnem primeru se bodo lotili plana B oziroma selitve projekta na Madžarsko.

Kot v soglasju ugotavlja ARSO, je Magna s predloženo dokumentacijo in njenimi dopolnitvami izkazala, da je poseg sprejemljiv za okolje in da zaradi gradnje mejne vrednosti ne bodo presežene. Prav tako bodo v tovarni po njihovem mnenju po izgradnji pri obratovanju uporabili tehnologije lakiranja, ki so sprejemljive oziroma skladne z zahtevami najboljših razpoložljivih tehnik in imajo manjše izpuste hlapnih organskih spojin.

V okviru postopka presoje vplivov na okolje je ARSO presojal vplive izgradnje omenjenega industrijskega obrata na ljudi, tla, vodo, zrak, hrup, biotsko raznovrstnost in naravne vrednote, človekovo nepremično premoženje in kulturno dediščino, medtem ko prostorsko umeščanje ni bilo predmet postopka. V okoljevarstvenem soglasju je predpisal projektne in okoljevarstvene pogoje za čas gradnje in čas obratovanja, tako za zavarovanje tal in voda kot glede obremenjenosti s hrupom.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Magna: V klicu iz Alpe Adria Green smo zaznali potencialno korupcijo 2

V petek smo poročali o klicu člana upravnega odbora Alpe Adra Green (AAG) Andreja Čuferja v Magno. Zdaj smo dobili še komentar Magne.

OK & EN
Novice
Novice Alpe Adria Green: klic člana v Magno pred glasovanjem o Magni 28

Član upravnega odbora Alpe Adra Green (AAG) Andrej Čufer je v sredo »omenil Magni svojo inovacijo« za gašenje požarov. V Magni imajo...

OK & EN
Novice
Novice Alpe Adria Green: pritožbe zoper Magno ne bo 4

Večina članov nadzornega sveta Alpe Adria Green podpira z Magno usklajen protokol o okoljskih zadevah in nasprotuje pritožbi zoper...

FINANCE
OK & EN
Novice
Novice Okoljevarstvenik o ozadju napovedanih pritožb okoljevarstvenikov zoper Magno 5

Pri organizacijah, ki so napovedale pritožbe zaradi okoljevarstvenega soglasja Magni, ne gre toliko za strokovne argumente, ampak predvsem...

OK & EN
Novice
Novice Magna in AAG »zbližala stališča« 1

Na pogajanjih med okoljevarstveniki in avstrijskimi investitorji v lakirnico v Hočah so se »zbližala stališča«. O doseženem danes...