Manager

ARSO Magni izdal okoljevarstveno soglasje za lakirnico

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

17.08.2017 22:30
Čas branja: 1 min
ARSO Magni izdal okoljevarstveno soglasje za lakirnico
Pri gradnji industrijskega obrata Magna Nukleus bo Magna za gradnjo stavbe in nakup zemljišč namenila 50,8 milijona evrov, za nakup novih strojev in opreme pa 95,6 milijona evrov.

Kanadsko-avstrijski avtomobilski velikan Magna Steyr je prejel okoljevarstveno soglasje agencije za okolje (ARSO) za prvo fazo svoje 146 milijonov evrov vredne naložbe v občini Hoče - Slivnica. Natančneje za gradnjo industrijskega obrata Magna Nukleus oziroma za lakirnico avtomobilske karoserije, v kateri bo delo dobilo 400 ljudi in ki jo bo z 18 milijoni evrov finančne spodbude podprla tudi slovenska vlada.

Ali se bodo stranski udeleženci, med katerimi je deset okoljevarstvenih organizacij, v 15 dneh pritožili proti izdanemu soglasju, še ni znano. V Magni, ki bo za gradnjo stavbe in nakup zemljišč namenila 50,8 milijona evrov, za nakup novih strojev in opreme pa 95,6 milijona evrov, naj bi bili na gradbeno dovoljenje pripravljeni čakati do konca septembra. V nasprotnem primeru se bodo lotili plana B oziroma selitve projekta na Madžarsko.

Kot v soglasju ugotavlja ARSO, je Magna s predloženo dokumentacijo in njenimi dopolnitvami izkazala, da je poseg sprejemljiv za okolje in da zaradi gradnje mejne vrednosti ne bodo presežene. Prav tako bodo v tovarni po njihovem mnenju po izgradnji pri obratovanju uporabili tehnologije lakiranja, ki so sprejemljive oziroma skladne z zahtevami najboljših razpoložljivih tehnik in imajo manjše izpuste hlapnih organskih spojin.

V okviru postopka presoje vplivov na okolje je ARSO presojal vplive izgradnje omenjenega industrijskega obrata na ljudi, tla, vodo, zrak, hrup, biotsko raznovrstnost in naravne vrednote, človekovo nepremično premoženje in kulturno dediščino, medtem ko prostorsko umeščanje ni bilo predmet postopka. V okoljevarstvenem soglasju je predpisal projektne in okoljevarstvene pogoje za čas gradnje in čas obratovanja, tako za zavarovanje tal in voda kot glede obremenjenosti s hrupom.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Okolje & energija
Alpe Adria Green s pritožbo na soglasje Magni
Okolje & energija
Okolje & energijaSTA Alpe Adria Green s pritožbo na soglasje Magni 1

Upravni odbor okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green je na današnji seji po poročanju Dela in spletnega portala Mariborinfo izglasoval vložitev pritožbe na okoljevarstveno soglasje Magni. O odločitvi naj bi javnost uradno seznanili v petek.

FINANCE
Kaj v resnici obljublja Magna in kaj sta razumela Cerar in Počivalšek?
Finance
Jurij Šimac Kaj v resnici obljublja Magna in kaj sta razumela Cerar in Počivalšek? 7

Intervju: Šef Magne Europe Günther Apfalter

FINANCE
Okolje & energija
Magna: V klicu iz Alpe Adria Green smo zaznali potencialno korupcijo
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Magna: V klicu iz Alpe Adria Green smo zaznali potencialno korupcijo 2

V petek smo poročali o klicu člana upravnega odbora Alpe Adra Green (AAG) Andreja Čuferja v Magno. Zdaj smo dobili še komentar Magne.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Maksov piknik vlagateljev: resna vlagateljska vprašanja ob sproščenem ozračju
FINANCE
Okolje & energija
Alpe Adria Green: klic člana v Magno pred glasovanjem o Magni
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Alpe Adria Green: klic člana v Magno pred glasovanjem o Magni 25

Član upravnega odbora Alpe Adra Green (AAG) Andrej Čufer je v sredo »omenil Magni svojo inovacijo« za gašenje požarov. V Magni imajo za gašenje predvidene druge rešitve. Je to povezano s četrtkovim sklepom AAG, da se pritožijo na okoljevarstveno dovoljenje Magni?

FINANCE
Okolje & energija
Alpe Adria Green: pritožbe zoper Magno ne bo
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Alpe Adria Green: pritožbe zoper Magno ne bo 3

Večina članov nadzornega sveta Alpe Adria Green podpira z Magno usklajen protokol o okoljskih zadevah in nasprotuje pritožbi zoper okoljevarstveno soglasje.

FINANCE
Članki
Med visoko travo in nasmehom župana
Finance
FinanceKarel Lipnik Med visoko travo in nasmehom župana 1

Pridobivanje dovoljenj odslej ne bi smelo trajati dlje kot pri Magni.