Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Kolikšen doseg imajo mali spletni mediji, kako se financirajo in ali njihovi ustanovitelji lahko od njih preživijo ter koliko pravega novinarskega poslanstva si lahko privoščijo.
S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne Kaj se utegne zgoditi, potem ko so se najprej ZDA, takoj za tem pa še Rusija, umaknile iz sporazuma o jedrskih raketah kratkega in srednjega dosega?
(intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti (intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti Po izračunih fiskalnega sveta, ki skrbi za vzdržnost javnih financ, je predvidena poraba v rebalansu proračuna prevelika za 270 milijonov evrov, kar lahko pomeni vračanje k strukturnemu primanjkljaju, pravi predsednik fiskalnega sveta Davorin Kračun, ki opozarja tudi na nevarnost, da predvidena gospodarska rast ne bo dosežena.
(komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! (komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! Antonio Tajani je prvi predsednik evropskega parlamenta, ki je na najvišji ravni skozi zadnja vrata EU pripustil revizionizem. Že zaradi tega mora biti storjeno vse, da gospod odstopi s tega pomembnega položaja.
Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Če podjetje za svoje zaposlene organizira »brezplačno« cepljenje zoper gripo, ga država kaznuje z dodatnimi obremenitvami in zato smo vsi skupaj še bolj bolni.

Iz Ormoža sladkor za Slovenijo, države Cefte in Bližnji vzhod

Čas branja: 1 min
17.08.2017  22:30
Iz Ormoža sladkor za Slovenijo, države Cefte in Bližnji vzhod
Ormož bo spet zasut s sladkorjem: Novi lastniki nepremičnin nekdanje Tovarne sladkorja Ormož bodo tu skladiščili, čistili in pakirali sladkor.

Več iz teme:  
CEFTA >
Obveščaj me o novih člankih:  
CEFTA dodaj

Skupina Agrana-Studen oziroma holding Studen s sedežem na Dunaju, ki ima v Sloveniji hčerinsko podjetje Agragold – enega od treh največjih dobaviteljev sladkorja –, je kupila pakirni center, silos in skladišča nekdanje tovarne sladkorja v Ormožu. To so pred desetimi leti zaradi evropske sladkorne reforme zaprli nizozemski lastniki, EU pa je pozneje Sloveniji, ker pri zaprtju in prestrukturiranju tovarne silosov niso podrli, naložila blizu devet milijonov evrov kazni.

Novi lastniki bodo prostore nekdanje ormoške tovarne sladkorja prilagodili pro­izvodnim zmogljivostim skupine in postavili pakirno-logistični center, od koder bodo oskrbovali zlasti slovenski in hrvaški trg ter države Cefte. Po potrebi bodo optimizirali tudi logistiko za odpremo sladkorja iz EU na trge Bližnjega vzhoda. Stroškov nakupa dela opustele tovarne sladkorja v Ormožu ne razkrivajo, koliko bodo vložili v to lokacijo, bodo še določili.

Skupina Agrana-Studen, ki proizvaja in prodaja sladkor, izdelke na osnovi sladkorja in glukozno-fruktozni sirup, ki ga uporab­ljajo v proizvodnji pijač namesto belega kristalnega sladkorja, ustvari več kot 200 milijonov evrov prihodkov na leto in ima 210 zaposlenih. V silosih v Ormožu bodo lahko skladiščili več kot 40 tisoč ton sladkorja. Tam bo edina pakirnica sladkorja v Sloveniji za potrebe industrije in trgovine.


Več iz teme:  
CEFTA >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Kdo je kupec dela tovarne sladkorja v Ormožu 1

To je skupina Agrana-Studen, ki v Ormožu napoveduje pakirno-logistični center za EU in zahodni Balkan

TRANS-LOG
Novice
Novice Ormož bo postal logistični center za oskrbo Slovenije, držav Cefte in Bližnjega vzhoda 1

Studen Holding je v nekdanji Tovarni sladkorja Ormož kupil skladiščne zmogljivosti za 40 tisoč ton in pakirnico sladkorja

AGROBIZ
Novice
Novice Del tovarne sladkorja v Ormožu kupila skupina Agrana-Studen

Skupina Agrana-Studen, sestavljena iz skupine Agrana in holdinga Studen, ki v Sloveniji prek hčerinskega podjetja Agragold prodaja sladkor...

AGROBIZ
Novice
Novice Kaj bo s cenami hrane? Maslo se draži, sladkor ceni. In svinjske polovice?

Aleš Kuhar: Proizvodnja masla v EU je sicer stabilna, vendar se je trg odzval na velik primanjkljaj v zalogah mleka v prahu zaradi...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...