Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Na ljubljanske ulice prihaja nov ponudnik taksi prevozov Cammeo

Čas branja: 1 min
17.08.2017  20:00
Na ljubljanske ulice prihaja nov ponudnik taksi prevozov Cammeo
Taksi podjetje Cammeo, ki ga je Vladimir Minovski na Reki ustanovil leta 2006 in deluje v desetih hrvaških mestih, zdaj prihaja tudi v Ljubljano.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
SiOL dodaj
Dacia dodaj
Denis Vresk dodaj
Vladimir Minovski dodaj
Uber dodaj

Hrvaška skupina Cammeo, ki je vstop na slovenski trg taksi prevozov napovedala že leta 2015, bo v prihodnjih tednih to napoved tudi uresničila. Natančnega datuma začetka voženj v Ljubljani še ne razkrivajo, predvidoma bo to konec avgusta ali na začetku septembra. Taksiji Cammeo sicer na Hrvaškem veljajo za taksi prevoznika z razmeroma nizkimi cenami prevozov.

Po poročanju portala Siol je skupina Cammeo za vstop v Ljubljano že kupila sto vozil dacia logan na plin, napovedujejo tudi, da bodo v kratkem zaposlili 200 voznikov. »Nove voznike bomo redno zaposlili, sicer pa ponujamo tudi možnost sodelovanja prek franšize,« razlaga Denis Vresk, ki vodi širitev skupine Cammeo v Sloveniji in se je zato preselil v Ljubljano.

Vladimir Minovski, lastnik skupine Cammeo, je v Sloveniji marca letos registriral družbo Cfleet. Taksi podjetje Cammeo pa je ustanovil leta 2006 na Reki. Zdaj imajo razvejeno omrežje taksi služb v Zagrebu, na Reki, v Osijeku, Bjelovarju, Čakovcu, Šibeniku, Varaždinu, Koprivnici, Vukovarju in Vinkovcih. Že pred dvema letoma so na Hrvaškem zaposlovali 280 ljudi in več kot 600 pogodbenih sodelavcev.

Kot navajajo v agenciji za odnose z javnostmi Propiar, bodo uporabniki prevoz s taksiji Cammeo lahko naročali prek mobilne aplikacije, prek katere bodo lahko spremljali tudi prihod in časovno oddaljenost vozila, obenem pa vnaprej prejeli informacije o vozniku ter vozilu. Naročilo prevoza bo omogočeno tudi s klicem v klicni center. Od tujih taksi prevoznikov v Ljubljani za zdaj deluje Hopin taksi, tako imenovani slovaški Uber, ki je na slovenski trg vstopil lani poleti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.