Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Kolikšen doseg imajo mali spletni mediji, kako se financirajo in ali njihovi ustanovitelji lahko od njih preživijo ter koliko pravega novinarskega poslanstva si lahko privoščijo.
S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne Kaj se utegne zgoditi, potem ko so se najprej ZDA, takoj za tem pa še Rusija, umaknile iz sporazuma o jedrskih raketah kratkega in srednjega dosega?
(intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti (intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti Po izračunih fiskalnega sveta, ki skrbi za vzdržnost javnih financ, je predvidena poraba v rebalansu proračuna prevelika za 270 milijonov evrov, kar lahko pomeni vračanje k strukturnemu primanjkljaju, pravi predsednik fiskalnega sveta Davorin Kračun, ki opozarja tudi na nevarnost, da predvidena gospodarska rast ne bo dosežena.
(komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! (komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! Antonio Tajani je prvi predsednik evropskega parlamenta, ki je na najvišji ravni skozi zadnja vrata EU pripustil revizionizem. Že zaradi tega mora biti storjeno vse, da gospod odstopi s tega pomembnega položaja.
Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Če podjetje za svoje zaposlene organizira »brezplačno« cepljenje zoper gripo, ga država kaznuje z dodatnimi obremenitvami in zato smo vsi skupaj še bolj bolni.

Pri gradnji kitajske megajahte sodeluje tudi ljubljansko podjetje Unielle

Čas branja: 1 min
17.08.2017  20:00
Pri gradnji kitajske megajahte sodeluje tudi ljubljansko podjetje Unielle
Zunanjost 41 metrov dolge razkošne jahte, ki jo gradi kitajski proizvajalec tako imenovanih megajaht Heysea Yachts, bo oblikovalo ljub­ljansko podjetje Unielle.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Jure Bukavec dodaj

Kitajski proizvajalec tako imenovanih megajaht Heysea Yachts bo za javnosti neznanega naročnika izdelal tripalubno 41 metrov dolgo razkošno plovilo, katerega zunanjost bo oblikovalo ljub­ljansko podjetje Unielle. Kot je poročal spletni portal Superyacht Times, so pri Heysea Yachts naročilo prejeli julija, plovilo pa poimenovali kot projekt FRP 135. Oblikovanje notranjosti so zaupali italijanskemu podjetju, zunanjosti pa slovenskemu, s katerim so enkrat že sodelovali.

Kot so pojasnili v podjetju Unielle, je šlo pri prvem sodelovanju s kitajsko ladjedelnico za 35-metrsko jahto. V preteklosti je studio, ki ga je leta 2005 ustanovil industrijski oblikovalec Jure Bukavec, že sodeloval kot oblikovalec zunanjosti ali notranjosti pri več projektih jaht dolžine med 15 in 50 metrov. Pri tokratnem projektu gre za tripalubno megajahto z več kot 500 kvadratnimi metri bivalnih površin. Heysea Yachts je doslej izdelal le eno večjo.

V ljubljanskem podjetju kot najbolj odmeven projekt, pod katerega se bodo podpisali, sicer omenjajo Ouranos. Gre za jahto iz serije C-Force italijanske ladjedelnice Admiral, ki je bila lani predstavljena na monaškem navtičnem sejmu. Kot pravijo, je konkurenca na tem področju omejena na italijanske in angleške oblikovalske studie oziroma tako imenovano evropsko oblikovanje, ki ohranja primat na področju estetike pri gradnji luksuznih plovil. Čeprav so na začetku imeli nekaj težav s prepoznavnostjo, se jim je uspelo uvrstiti v to skupino.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 9

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed