Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Pri gradnji kitajske megajahte sodeluje tudi ljubljansko podjetje Unielle

Čas branja: 1 min
17.08.2017  20:00
Pri gradnji kitajske megajahte sodeluje tudi ljubljansko podjetje Unielle
Zunanjost 41 metrov dolge razkošne jahte, ki jo gradi kitajski proizvajalec tako imenovanih megajaht Heysea Yachts, bo oblikovalo ljub­ljansko podjetje Unielle.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Jure Bukavec dodaj

Kitajski proizvajalec tako imenovanih megajaht Heysea Yachts bo za javnosti neznanega naročnika izdelal tripalubno 41 metrov dolgo razkošno plovilo, katerega zunanjost bo oblikovalo ljub­ljansko podjetje Unielle. Kot je poročal spletni portal Superyacht Times, so pri Heysea Yachts naročilo prejeli julija, plovilo pa poimenovali kot projekt FRP 135. Oblikovanje notranjosti so zaupali italijanskemu podjetju, zunanjosti pa slovenskemu, s katerim so enkrat že sodelovali.

Kot so pojasnili v podjetju Unielle, je šlo pri prvem sodelovanju s kitajsko ladjedelnico za 35-metrsko jahto. V preteklosti je studio, ki ga je leta 2005 ustanovil industrijski oblikovalec Jure Bukavec, že sodeloval kot oblikovalec zunanjosti ali notranjosti pri več projektih jaht dolžine med 15 in 50 metrov. Pri tokratnem projektu gre za tripalubno megajahto z več kot 500 kvadratnimi metri bivalnih površin. Heysea Yachts je doslej izdelal le eno večjo.

V ljubljanskem podjetju kot najbolj odmeven projekt, pod katerega se bodo podpisali, sicer omenjajo Ouranos. Gre za jahto iz serije C-Force italijanske ladjedelnice Admiral, ki je bila lani predstavljena na monaškem navtičnem sejmu. Kot pravijo, je konkurenca na tem področju omejena na italijanske in angleške oblikovalske studie oziroma tako imenovano evropsko oblikovanje, ki ohranja primat na področju estetike pri gradnji luksuznih plovil. Čeprav so na začetku imeli nekaj težav s prepoznavnostjo, se jim je uspelo uvrstiti v to skupino.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...