Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Kolikšen doseg imajo mali spletni mediji, kako se financirajo in ali njihovi ustanovitelji lahko od njih preživijo ter koliko pravega novinarskega poslanstva si lahko privoščijo.
S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne Kaj se utegne zgoditi, potem ko so se najprej ZDA, takoj za tem pa še Rusija, umaknile iz sporazuma o jedrskih raketah kratkega in srednjega dosega?
(intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti (intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti Po izračunih fiskalnega sveta, ki skrbi za vzdržnost javnih financ, je predvidena poraba v rebalansu proračuna prevelika za 270 milijonov evrov, kar lahko pomeni vračanje k strukturnemu primanjkljaju, pravi predsednik fiskalnega sveta Davorin Kračun, ki opozarja tudi na nevarnost, da predvidena gospodarska rast ne bo dosežena.
(komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! (komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! Antonio Tajani je prvi predsednik evropskega parlamenta, ki je na najvišji ravni skozi zadnja vrata EU pripustil revizionizem. Že zaradi tega mora biti storjeno vse, da gospod odstopi s tega pomembnega položaja.
Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Če podjetje za svoje zaposlene organizira »brezplačno« cepljenje zoper gripo, ga država kaznuje z dodatnimi obremenitvami in zato smo vsi skupaj še bolj bolni.

Ikea po 25 letih spet s trgovino v Beogradu

Čas branja: 1 min
17.08.2017  20:00
Ikea po 25 letih spet s trgovino v Beogradu
Srbija je 49. država, kjer je navzoč švedski pohištveni velikan Ikea.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Ikea dodaj
Stefan Vanoverbeka dodaj
Aleksandar Vučić dodaj
BTC dodaj

Švedski pohištveni velikan Ikea je v Beogradu odprl svojo 400. trgovino, Srbija pa je 49. država, kjer je navzoča priljubljena švedska veriga. Ikea je sicer trgovino v Beogradu odprla že leta 1991, a so jo zaradi razmer v državi po letu in pol zaprli.

V novi beograjski Ikei, kjer je delo dobilo 416 ljudi, bo kupcem na 33 tisoč kvadratnih metrih na voljo 9.500 različnih izdelkov. Po besedah generalnega direktorja Ikee za jugovzhodno Evropo Stefana Vanoverbeka bodo cene v beograjski trgovini nižje kot drugje v regiji, družba pa glede na rast kupne moči Srbov pričakuje dobre rezultate. Kupci lahko izdelke kupijo tudi prek spletne prodaje.

Ikejina naložba v Srbiji je uživala veliko podporo srbske vlade, srbski predsednik Aleksandar Vučić pa je Ikejin prihod označil za dokaz, da je Srbija na pravi poti in da se spreminja.

Švedskega pohištvenega velikana nestrpno pričakujejo tudi kupci v Sloveniji. Okoljevarstveno soglasje za gradnjo trgovine v ljubljanskem BTC je švedska družba prejela po prvomajskih praznikih, a se je eden od sosedov načrtovanega trgovskega objekta pritožil. Gradnja Ikejine trgovine v BTC naj bi po dosedanjih podatkih trajala približno 20 mesecev, trgovina, v kateri bo delo dobilo 300 ljudi, pa se bo raztezala na približno 30 tisoč kvadratnih metrih. Vrednost naložbe je ocenjena na 90 milijonov evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Novice
FINANCE
(Nedeljsko zaprtje trgovin) Jah, bomo šli pač v šoping v Gorico! 11

Je vlagateljem, kot sta Ikea in Rastoder, zaradi morebitnega zaprtja trgovin ob nedeljah kaj žal, da vlagajo pri nas?

OK & EN
Elektrika
Elektrika Deset korporacij bo povsem elektrificiralo svoj vozni park

Koalicija multinacionalk EV100 se je zavezala k zamenjavi vozil na fosilna goriva za električne avte. Ikea, DHL, Unilever, letališče...

MANAGER
Manager
Manager (intervju) »Če se bojite barv, to pomeni samo, da se bojite življenja«

Francoska kreatorka se je podpisala pod izdelke za znana svetovna podjetja, kot so Ikea, Carrefour in Okaïdi. Njeni domiselni zeleni...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 4

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...