Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Ikea po 25 letih spet s trgovino v Beogradu

Čas branja: 1 min
17.08.2017  20:00
Ikea po 25 letih spet s trgovino v Beogradu
Srbija je 49. država, kjer je navzoč švedski pohištveni velikan Ikea.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Ikea dodaj
Stefan Vanoverbeka dodaj
Aleksandar Vučić dodaj
BTC dodaj

Švedski pohištveni velikan Ikea je v Beogradu odprl svojo 400. trgovino, Srbija pa je 49. država, kjer je navzoča priljubljena švedska veriga. Ikea je sicer trgovino v Beogradu odprla že leta 1991, a so jo zaradi razmer v državi po letu in pol zaprli.

V novi beograjski Ikei, kjer je delo dobilo 416 ljudi, bo kupcem na 33 tisoč kvadratnih metrih na voljo 9.500 različnih izdelkov. Po besedah generalnega direktorja Ikee za jugovzhodno Evropo Stefana Vanoverbeka bodo cene v beograjski trgovini nižje kot drugje v regiji, družba pa glede na rast kupne moči Srbov pričakuje dobre rezultate. Kupci lahko izdelke kupijo tudi prek spletne prodaje.

Ikejina naložba v Srbiji je uživala veliko podporo srbske vlade, srbski predsednik Aleksandar Vučić pa je Ikejin prihod označil za dokaz, da je Srbija na pravi poti in da se spreminja.

Švedskega pohištvenega velikana nestrpno pričakujejo tudi kupci v Sloveniji. Okoljevarstveno soglasje za gradnjo trgovine v ljubljanskem BTC je švedska družba prejela po prvomajskih praznikih, a se je eden od sosedov načrtovanega trgovskega objekta pritožil. Gradnja Ikejine trgovine v BTC naj bi po dosedanjih podatkih trajala približno 20 mesecev, trgovina, v kateri bo delo dobilo 300 ljudi, pa se bo raztezala na približno 30 tisoč kvadratnih metrih. Vrednost naložbe je ocenjena na 90 milijonov evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...