Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Naslednik družbe Seaway v Portorožu splavil 20-metrsko jahto

Čas branja: 1 min
24.08.2017  20:00
Naslednik družbe Seaway v Portorožu splavil 20-metrsko jahto
3 milijone evrov bo za 20-metrsko jahto greenline 65 podjetja SVP Avio, ki nadaljuje proizvodnjo propadlega Seawaya, odštel kanadski kupec.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Vladimir Zinčenko dodaj
SVP dodaj
Seaway dodaj
Greenline dodaj

Podjetje ruskega podjetnika Vladimirja Zinčenka SVP Avio, ki po propadu družbe Seaway nadaljuje izdelavo plovil znamke Greenline in na dveh lokacijah na Gorenjskem zaposluje že 200 ljudi, je v Portorožu splavilo nov model 20-metrske jahte greenline 65, za katero bo kanadski kupec odštel tri milijone evrov. V podjetju izdelujejo še drugo takšno barko, ki bo končana po novem letu. Nova naročila imajo tudi za serijsko jahto greenline 65, katere osnovna cena je 1,8 milijona evrov.

Vladimir Zinčenko, ki je delal kot Seawayev posrednik za ruski trg, je o nadaljevanju proizvodnje začel razmiš­ljati že takoj po stečaju podjetja v začetku leta 2015. Zamisel je uresničil julija 2015, ko je v najetih halah na Zgoši spet stekla proizvodnja, sprva zgolj z devetimi delavci. Zaradi novih naročil so ob koncu minulega leta del proizvodnje preselili v Škofjo Loko. Danes je v podjetju več kot 200 delavcev in 25 menedžerjev, spomladi pa je SVP Avio postal tudi lastnik nekdanjih Seawayevih nepremičnin in blagovne znamke, ki jih je dotlej imel v najemu.

V SVP Avio, ki barke izdeluje le za znane kupce in letos načrtuje prodajo 130 plovil različnih modelov, so se sprva lotili izdelave že uveljavljenih modelov hibridnih plovil greenline, nato pa so začeli snovati še nove modele in večje jahte, pri čemer sodelujeta tudi lastnika propadlega podjetja Seaway, brata Jakopin. V prihodnjih letih bodo poskušali najti še eno lokacijo, kjer bodo lahko gradili večja plovila, med katere sodi tudi že nova 20-metrska barka greenline 65.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...