Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Foxconn bo še letos začel graditi prve proizvodne obrate v ZDA

Čas branja: 1 min
24.08.2017  20:00
Foxconn bo še letos začel graditi prve proizvodne obrate v ZDA
Tajvanski Foxconn bo v tri pomožne proizvodne obrate vložil približno milijardo dolarjev; celotna naložba v novo tovarno prikazovalnikov v ZDA je ocenjena na 10 milijard dolarjev.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Foxconn dodaj
Apple dodaj

Največji proizvajalec elektronike na svetu Foxconn iz Tajvana, ki v ZDA do leta 2020 načrtuje 10 milijard dolarjev (8,5 milijarde evrov) veliko naložbo v proizvodnjo prikazovalnikov LCD, namerava lopato v državi Wisconsin zasaditi že letos.

Kot so sporočili iz družbe, bodo na nekaj več kot 400 hektarjev velikem zemljišču na jugozahodu države, na katerem bo tovarna, najprej zgradili tri pomožne proizvodne obrate, ki bodo začeli delovati v začetku prihodnjega leta. In sicer sestavljalnico, pakirnico in orodjarno. Vrednost naložbe ocenjujejo na nekaj manj kot milijardo dolarjev oziroma dobrih 850 milijonov evrov.

Za Foxconnovo mega naložbo v ZDA, v kateri bo delo dobilo 13 tisoč ljudi, si je s finančnimi spodbudami prizadevalo več ameriških zveznih držav. Z najvišjo ponudbo, vredno tri milijarde dolarjev (dobro poltretjo milijardo evrov), pa je tekmece julija gladko premagala država Wisconsin. Kot so poročali mediji, so bili za Foxconnovo naložbo v igri še Ohio, Pensilvanija, Michigan, Illinois, Wisconsin, Indiana in Teksas.

Tajvanski velikan, ki prikazovalnike med drugim izdeluje tudi za Apple, bo tovarno postavil na trgu, ki je drugi največji na svetu po prodaji televizijskih zaslonov, hkrati pa na njem trenutno ni pomembnejšega proizvajalca prikazovalnikov. S tovarno v ZDA pa si bodo Tajvanci, ki na Kitajskem v svojih tovarnah zaposlujejo približno milijon ljudi, predvsem znižali transportne stroške, ki rastejo z vse večjimi zasloni.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.