Manager

Apple z milijardo dolarjev v produkcijo lastnih serij in filmov

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo
Manager
TOP 101
ManagerJure Ugovšek Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo 1

Predstavljamo celosten pregled največjih slovenskih skupin in družb ter najboljših med njimi.

FINANCE
Manager
To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij
Manager
MANAGER: TOP 101
ManagerJure Ugovšek To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij 5

Sestavili smo lestvici največjih slovenskih podjetij in najboljših med njimi.

24.08.2017 20:00
Čas branja: 1 min
Apple z milijardo dolarjev v produkcijo lastnih serij in filmov
Milijarda dolarjev bi po oceni poznavalcev Applu zadoščala za produkcijo približno desetih različnih televizijskih serij na leto.

Ameriški tehnološki velikan Apple bo prihodnje leto uporabnikom svoje storitve Apple Music začel ponujati tudi originalne videoserije in filme. V produkcijo svojih in nakup originalnih pretočnih vsebin nameravajo za začetek vložiti milijardo dolarjev (885 milijonov evrov). Za projekt bosta odgovorna nekdanja predsednika televizije Sony Pictures Jamie Erlicht in Zack Van Amburg, ki sta se Applu pridružila junija prav zato, da bi razvijala družbino strategijo produkcije video­vsebin.

Milijarda dolarjev bi po oceni poznavalcev zadoščala za proizvodnjo približno desetih različnih televizijskih serij na leto. Za primerjavo, televizija HBO je lani za produkcijo svojih lastnih vsebin namenila približno dvakratnik načrtovanega Applovega zneska. Za eno epizodo svoje svetovne uspešnice Igra prestolov HBO odšteje približno deset milijonov dolarjev.

Proizvajalec iphonov se na pot produkcije svojih lastnih pretočnih vsebin odpravlja s podobnim zneskom, kot je to leta 2013 storil spletni trgovec Amazon. Ta bo letos za spletne video­vsebine svojega Prime Videa namenil 4,5 milijarde dolarjev oziroma 3,8 milijarde evrov. Rekorder med ponudniki spletnih videovsebin Netflix, ki ima že več kot sto milijonov naročnikov, od tega polovico v ZDA, polovico pa drugod po svetu, bo prihodnje leto za produkcijo svojih vsebin namenil kar sedem milijard dolarjev oziroma blizu šest milijard evrov. Netflix je s produkcijo svojih filmov in serij precej zatresel uveljavljeno televizijsko produkcijo, zato se ta boji, da jo bo kultni proizvajalec iphonov še bolj. Ta je uporabnikom Apple Music pravkar začel ponujati nove epizode oddaje Carpool Karaoke oziroma Avto karaoke, ki jo po licenci pripravlja tudi ena od slovenskih komercialnih televizij.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Članki
Apple z novim iphonom ni »zakuril« množic
FINANCE
Manager
Kranjčani, ki jih Apple šteje med najboljše na svetu
Manager
ManagerBlažej Kupec Kranjčani, ki jih Apple šteje med najboljše na svetu 3

Apple med 250 tisoč aplikacijami, kolikor jih razvijalci vsako leto objavijo na digitalni tržnici, izbere 12 najboljših. V izbrani skupini je letos tudi aplikacija Lake, ki jo je ustvarila mlada ekipa iz Kranja.

FINANCE
Manager
Apple predstavil novo generacijo iphonov
FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.

FINANCE
Članki
Apple megavelikan po številnih merilih