Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Apple z milijardo dolarjev v produkcijo lastnih serij in filmov

Čas branja: 1 min
24.08.2017  20:00
Apple z milijardo dolarjev v produkcijo lastnih serij in filmov
Milijarda dolarjev bi po oceni poznavalcev Applu zadoščala za produkcijo približno desetih različnih televizijskih serij na leto.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Apple dodaj
Jamie Erlicht dodaj
Zack Van dodaj
HBO dodaj
Amazon dodaj

Ameriški tehnološki velikan Apple bo prihodnje leto uporabnikom svoje storitve Apple Music začel ponujati tudi originalne videoserije in filme. V produkcijo svojih in nakup originalnih pretočnih vsebin nameravajo za začetek vložiti milijardo dolarjev (885 milijonov evrov). Za projekt bosta odgovorna nekdanja predsednika televizije Sony Pictures Jamie Erlicht in Zack Van Amburg, ki sta se Applu pridružila junija prav zato, da bi razvijala družbino strategijo produkcije video­vsebin.

Milijarda dolarjev bi po oceni poznavalcev zadoščala za proizvodnjo približno desetih različnih televizijskih serij na leto. Za primerjavo, televizija HBO je lani za produkcijo svojih lastnih vsebin namenila približno dvakratnik načrtovanega Applovega zneska. Za eno epizodo svoje svetovne uspešnice Igra prestolov HBO odšteje približno deset milijonov dolarjev.

Proizvajalec iphonov se na pot produkcije svojih lastnih pretočnih vsebin odpravlja s podobnim zneskom, kot je to leta 2013 storil spletni trgovec Amazon. Ta bo letos za spletne video­vsebine svojega Prime Videa namenil 4,5 milijarde dolarjev oziroma 3,8 milijarde evrov. Rekorder med ponudniki spletnih videovsebin Netflix, ki ima že več kot sto milijonov naročnikov, od tega polovico v ZDA, polovico pa drugod po svetu, bo prihodnje leto za produkcijo svojih vsebin namenil kar sedem milijard dolarjev oziroma blizu šest milijard evrov. Netflix je s produkcijo svojih filmov in serij precej zatresel uveljavljeno televizijsko produkcijo, zato se ta boji, da jo bo kultni proizvajalec iphonov še bolj. Ta je uporabnikom Apple Music pravkar začel ponujati nove epizode oddaje Carpool Karaoke oziroma Avto karaoke, ki jo po licenci pripravlja tudi ena od slovenskih komercialnih televizij.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.