Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Seven Refractories po novi tovarni v Kazahstanu kmalu še v Indiji

Čas branja: 1 min
31.08.2017  22:30
Seven Refractories po novi tovarni v Kazahstanu kmalu še v Indiji
»Proizvodnjo v Indiji mislimo zagnati prihodnje leto,« je povedal direktor in solastnik podjetja Seven Refractories Erik Zobec.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Erik Zobec dodaj

Podjetje Seven Refractories iz Divače, ki razvija, proizvaja in prodaja ognjevarne betone in čepe za plavže, je letos začelo proizvodnjo v Kazahstanu in Genovi ter z indijskim partnerjem odprlo podjetje v Indiji. Poleg tega bo do konca leta v Divači zagnalo še eno proizvodno linijo, je povedal njegov direktor in solastnik, tržaški Slovenec Erik Zobec.

Zobec je kariero začel v Avstriji in postal predsednik uprave nemško-francoske družbe Calderys. Nato je šel na svoje in s partnerji ustanovil družbo Seven Rafractories. Leta 2011 so v Divači začeli proizvodnjo ognjevarnih betonov in čepov za plavže, ki jih prodajajo v več kot 40 držav od Kanade do Indije. V petih letih so prišli na 35 milijonov evrov prihodkov in 4,6 milijona čistega dobička. V podjetju s 65 zaposlenimi letos pričakujejo od deset- do 15-odstotno rast.

V tovarno v Kazahstanu, kjer lahko naredijo 40 tisoč ton ognjevarnih betonov na leto, kar je malo manj, kot jih naredijo v Divači, so vložili pet milijonov evrov. Prve kupce že imajo, največji je jeklarna, ki je od tovarne oddaljena 20 kilometrov. Po načrtih bodo s proizvodnjo v Kazahstanu v petih letih letno ustvarili 25 milijonov evrov prihodkov.

Prihodnje leto nameravajo proizvodnjo ognjevarnih betonov razširiti še v Indijo. Zato so tam pred nedavnim odprli skupno mešano podjetje z indijskim partnerjem. To je družba Dalmia Bharat Group, ki letno ustvari več kot milijardo evrov prihodkov. So tretji največji tamkajšnji proizvajalec cementa in največji proizvajalec ognjevarnih proizvodov v domači lasti. »Proizvodnjo v Indiji mislimo zagnati prihodnje leto,« napoveduje Erik Zobec.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...