TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« Sestavili smo lestvici največjih in najuspešnejših gradbenih podjetij v letu 2018. Največji opazno povečujejo prihodke, a je dobiček bolj klavrn. Sodeč po prvem četrtletju, bi letos lahko bil boljši, vseeno pa optimizem v panogi pojenja.
TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji Velenjsko družinsko podjetje Bapa, ki daje delo 300 ljudem, je lani ustvarilo 11,5 milijona evrov prihodkov, večinoma v Belgiji. Tam cenijo podizvajalce in spoštujejo plačilno disciplino, pravi direktor Admir Hodžić.
TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške Ivan in Rok Cajzek, GIC Gradnje: Zanima nas le gradbeništvo in z njim tesno povezane dejavnosti
TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji V sedem let starem Gradbenem podjetju Drava so prva leta predvsem gradili za znanega kupca. Ko so se pred dvema letoma lotili tudi lastnih projektov, pa so njihovi prihodki eksplodirali.
Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Največjo rast števila zaposlenih do konca leta napovedujejo prav delodajalci iz gradbeništva – kar 9,3-odstotno. V podjetjih se bojijo predvsem pomanjkanja inženirjev, saj se za študij gradbeništva odloča vse manj mladih.

OECD slovenski vladi priporoča, kako do vzdržne rasti

Čas branja: 1 min
07.09.2017  22:30
OECD slovenski vladi priporoča, kako do vzdržne rasti
Generalni sekretar OECD Angel Gurria je poročilo o razmerah v Sloveniji predal finančni ministrici Mateji Vraničar Erman.

Obveščaj me o novih člankih:  

OECD v najnovejšem poročilu o razmerah v Sloveniji, ki ga je generalni sekretar OECD Angel Gurria uradno predal finančni ministrici Mateji Vraničar Erman, analizira, s katerimi politikami bi Slovenija lahko dosegala dolgoročno vzdržno gospodarsko rast. Pri tem v Sloveniji vidi tri ključne izzive.

1. Vzdržna rast: odgovor na vprašanje, kako ohraniti močno, a vzdržno gospodarsko rast, se skriva tudi v vzdržnih javnih financah, pravijo pri OECD.

2. Staranje prebivalstva: kako se učinkovito spoprijeti z velikimi izzivi, ki jih prinaša staranje prebivalstva; kot navajajo pri OECD, se bodo stroški, povezani s staranjem prebivalstva, v Sloveniji do leta 2060 okrepil za 6,9 odstotne točke, kar je zelo veliko, saj se bo v Uniji ta strošek v povprečju zvišal za manj kot dve odstotni točki.

3. Produktivnost: eden od ključnih izzivov je tudi, kako okrepiti produktivnost. Kot pravijo pri OECD, so glavno orodje za povečanje produktivnosti naložbe, privlačnost Slovenije tako za domače kot tuje vlagatelje pa bi bilo mogoče izboljšati z zmanjšanjem administrativnih ovir. Gurria je predstavitev novega poročila sicer začel s pohvalami: »Opažam izjemen napredek slovenskega gospodarstva, potem ko je bila Slovenija med državami, ki jo je kriza prizadela zelo močno. Res so se razmere v mednarodnem okolju izboljšale, a ne toliko, da bi lahko s tem pojasnili ves slovenski napredek. To je večinoma vaše delo, priznajte si to.« OECD je navzgor popravil tudi predvidevanja o tem, kolikšna bo letošnja gospodarska rast v Sloveniji. Medtem ko so junija ocenili, da se bo slovenski BDP letos zvišal za 3,8 odstotka, zdaj menijo, da bo slovenska rast letos dosegla 4,5 odstotka.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki OECD: Rast je krepka, izziv pa je, da postane še bolj vključujoča 1

Pri OECD menijo, da je mogoče rast narediti bolj vključujočo predvsem z višjo produktivnostjo

FINANCE
OECD napoveduje: slovenski BDP bo letos zrasel za 4,9 odstotka, zatem bo rast vse manjša

Letošnji 4,9-odstotni rasti BDP naj bi prihodnje leto sledila 4,3-odstotna rast

FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

SUBV
Članki
Članki Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk 6

Države članice so danes dosegle dokončni dogovor, ki bo omogočil vzpostavitev javnih točk za brezplačni dostop do Wi-Fi prek evropsko...