Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Viberate do devetih milijonov evrov v manj kot petih minutah

Čas branja: 1 min
07.09.2017  22:30
Viberate do devetih milijonov evrov v manj kot petih minutah
Veselje v ekipi Viberate po uspešni izdaji kriptokovancev (ICO).

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Slovenski start-up Viberate, ki je razvil istoimensko spletno platformo za analiziranje velikanske količine podatkov in njihovo pretvarjanje v uporabne statistične informacije za glasbene profesionalce z vsega sveta, je z izdajo kriptožetonov zbral kar 10.714.285 dolarjev oziroma dobrih devet milijonov evrov. Do zavidljivo velikega zneska so prišli v pičlih štirih minutah in 42 sekundah. Pred zbiranjem so sicer dejali, da pričakujejo najmanj milijon dolarjev.

V tako imenovani prvi ponudbi kriptokovancev (ICO) je Viberate prodal vseh 120 milijonov vibekovancev, ki bodo 6. oktobra na voljo za trgovanje na kriptoborzi LiveCoin.net. »Naša vizija je spremeniti svet žive glasbe, zato smo zelo veseli, da imamo pri tem široko podporo ljudi z vsega sveta. Zavedamo se sicer, da je dela še veliko, ampak - korak za korakom - bomo prišli do cilja. O tem sem prepričan,« je povedal direktor in soustanovitelj podjetja Viberate Matej Gregorčič.

S pridobljenimi sredstvi bodo razširili in nadgradili platformo, s čimer bo ta delovala kot celovito spletno mesto za industrijo žive glasbe. Med drugim bo na podlagi tehnologije blockchain omogočala nakup in plačilo glasbenikov v kriptovalutah vibe in ether ter rezervacijo sredstev na tako imenovanem skrbniškem računu »escrow«. Glasbena platforma Viberate je koristna tako za glasbenike kot tudi za založbe, iskalce talentov in prireditelje festivalov ter koncertov, tudi medije in menedžerje. Glasbeniki lahko s platformo denimo izmerijo svojo priljubljenost na družabnih omrežjih, odmevnost promocijskih kampanj in turnej, organizatorji pripravijo dogodke z najbolj vročimi glasbeniki, založbe pa hitreje prepoznajo prihodnje zvezde v industriji.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 4

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...