Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

V Mariboru bodo zgradili sodobno sortirnico komunalnih odpadkov

Čas branja: 1 min
07.09.2017  22:30
V Mariboru bodo zgradili sodobno sortirnico komunalnih odpadkov
12,5 milijona evrov je vredna naložba v novo mariborsko sortirnico mešanih komunalnih odpadkov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Snaga dodaj
Kostak dodaj
Andrej Fištravec dodaj

V Mariboru so položili temeljni kamen in začeli graditi 12,5 milijona evrov vredno sortirnico odpadkov, ki bo ena najsodobnejših naprav za razvrščanje mešanih komunalnih odpadkov v Evropi. Poskusno bo začela obratovati junija prihodnje leto. Sredstva za naložbo bo mariborska Snaga zagotovila z 10 milijoni evrov bančnega posojila, preostalo pa iz lastnih sredstev.

Maribor trenutno nima odlagališča ali obdelave odpadkov, ampak te samo zbira in predaja zunanjim izvajalcem. S sortirnico želijo odpadke v prvi vrsti čim natančneje razvrstiti, da jih bodo laže prodali, pozneje pa naj bi jih tudi sami predelovali.

Za gradnjo sortirnice, ki jo bodo postavili na Teznu, je bil že leta 2014 izbran gradbeni izvajalec Kostak, prejšnji mesec pa so pridobili vsa potrebna dovoljenja. Umestili so jo na kraj, kjer so pred desetimi leti že začeli graditi kompostarno, ki pa so jo nato zaradi spremembe trendov v ravnanju z odpadki opustili.

Sortirnica bo opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, s pomočjo katere bodo iz mešanih komunalnih odpadkov izločali uporabne materiale, ki jih je mogoče predelati v nove surovine. Cena obdelave tone mešanih komunalnih odpadkov naj bi tako upadla s 124 evrov na 95 evrov, kar bodo neposredno občutili tudi mariborski občani in občanke z manjšimi zneski na položnicah, obljublja župan Andrej Fištravec.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 15

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 30

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.