Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Mercator bo v BiH od Konzuma prevzel svoje nekdanje trgovine

Čas branja: 1 min
07.09.2017  22:30
Mercator bo v BiH od Konzuma prevzel svoje nekdanje trgovine
83 svojih trgovin v Bosni in Hercegovini bo v upravljanje postopoma prevzel Mercator; okoli 150 trgovin bo tam še naprej upravljal Konzum BH.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Agrokor dodaj
Mercator dodaj
Konzum dodaj

Upniški odbor močno zadolženega Agrokorja je prejšnji teden odločil, da Mercator od Konzuma BH v upravljanje spet prevzame 83 trgovin, ki jih je slovenski trgovec imel v lasti pred Agrokorjevim prevzemom v letu 2014. Ob tem v skupini Agrokor zagotavljajo, da preostalih okoli 150 trgovin, ki bodo ostale Konzumu BH, ne bodo zaprli, da bodo nadaljevale poslovanje.

Kot se je izkazalo, je bila Agrokorjeva konsolidacija trgovine po trgih logistično in stroškovno pametna ideja, a poslovno slabo izvedena v praksi. Slabo je bila sprejeta predvsem v Republiki srbski, poleg tega sprememba prodajnega programa ni ugajala niti kupcem v federaciji.

Mercator bo objekte v obeh bosanskih entitetah, ki jih zdaj najema Konzum in za to Mercatorju plačuje najemnino, oziroma bi jo moral, prevzemal postopno. Ne bo pa dovolj le, da zamenja table na objektih – z dobavitelji se bo moral dogovoriti o spremembah v prodajnem programu, prilagojenih trgu BiH. Z dobavitelji se že dogovarjajo, morajo pa podpisati še pogodbe ter urediti še kopico drugih formalnosti, vključno s prezaposlitvijo delavcev in logistiko.

Zakaj se koncernu sploh splača vnovična razdelitev trgovinske dejavnosti v BiH, ni jasno. Z razdelitvijo dejavnosti bodo namreč spet imeli dvojne stroške pri logistiki, tudi obseg dejavnosti bo pri posameznem trgovcu, torej Mercatorju in Konzumu, manjši, kar pomeni, da bodo v osnovi imeli slabša izhodišča za pogajanje o pogojih pri dobaviteljih. Pomembno sicer je, da Mercator dobi le trgovine, ki jih je že imel v lasti, obveznosti pa ostanejo na Konzumu BH. Prav zaradi tega se je poleti načrt spremenil – če bi Mercator prevzel vse Konzumove trgovine, bi ga udarile še obveznosti bosanskega trgovca, tega pa Mercator brez soglasja svojih bančnih upnikov ne sme početi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 15

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 30

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.