Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Na čelu Revoza je Raynalda Jolyja zamenjal Kaan Ozkan

Čas branja: 1 min
07.09.2017  20:00
Na čelu Revoza je Raynalda Jolyja zamenjal Kaan Ozkan
Novi predsednike uprave Revoza Kaan Ozkan je v Turčiji vodil Renaultovo tovarno s 3.500 zaposlenimi, ki na leto izdela približno 360 tisoč vozil.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Revoz dodaj
Renault dodaj

Novomeški Revoz je s 1. septembrom dobil novega predsednika uprave in direktorja tovarne. Raynalda Jolyja, ki po 13 mesecih vodenja Revoza odhaja v Pariz, kjer bo direktor učinkovitosti mehanskih tovarn skupine Renault, je nasledil Kaan Ozkan, ki prihaja iz turške Burse, kjer je vodil Renaultovo tovarno za sestavo vozil.

Ozkan vodenje Revoza prevzema v obdobju, ko je družba uspešno končala projekt zagona proizvodnje tretjega modela v tej tovarni oziroma clia 4 in ko tovarna, v kateri izdelujejo še osebni vozili twingo in smart forfour, obratuje z največjo zmogljivostjo. Z okrepitvijo proizvodnje so v Revozu letos občutno povečali tudi število delavcev. Skupaj z agencijskimi delavci jih tam trenutno dela 3.400. Število zaposlenih je primerljivo z Renaultovo podružnico v Turčiji, ki jo je vodil 53-letni Ozkan. Ta zaposluje nekaj več kot 3.500 delavcev, na leto pa izdela približno 360 tisoč vozil. Ozkan je leta 1989 diplomiral kot industrijski inženir na univerzi v Ankari. Med letoma 1989 in 1992 se je dodatno izobraževal v Franciji, svojo poklicno pot pa začel v Renaultovi turški podružnici, kjer je zasedal različna tehnična in vodstvena mesta tako v tovarni za sestavo vozil kot v mehanski tovarni.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Revoz: z odpadno toploto nadomestili porabo plina

Nova kotla za lakirnico, sistem za izkoriščanje toplote dimnih plinov, nova kotlovnica za ogrevanje in modernizacija sistema za...

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Članki
Članki (Brexit) Dve omehčani britanski stališči, ki bi ju morali poznati

Pogajalski ekipi EU in Velike Britanije začenjata četrti krog pogajanj o brexitu; ta bo predvidoma tekel v senci petkovega govora...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Je znižanje DDV za e-knjige in e-naročnine padlo v vodo?

Finančni ministri EU so ta teden razpravljali o predlogu komisije za reformo sistema DDV; niso pa odločali o vprašanju znižanja DDV za...