Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Švicarski Novartis bo dobil novega šefa

Čas branja: 1 min
07.09.2017  20:00
Švicarski Novartis bo dobil novega šefa
Februarja prihodnje leto bo na čelu švicarskega Novartisa Josepha Jimeneza zamenjal Vasant Narasimhan.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Joseph Jimenez dodaj
novartis dodaj
Lek dodaj
Alcon dodaj
GSK dodaj

Josepha Jimeneza, glavnega izvršnega direktorja švicarskega farmacevtskega koncerna Novartis, katerega del je tudi ljubljanski Lek, bo februarja prihodnje leto zamenjal Vasant Narasimhan, ki zdaj v Novartisu načeluje diviziji zdravila. Jimenez, ki je Novartis uspešno vodil skoraj desetletje, prihodnje leto odhaja v pokoj.

Med izzivi, ki na čelu švicarske družbe čakajo 41-letnega harvardskega doktoranta in nekdanjega McKinseyjevega svetovalca indijskega rodu Narasimhana, je poleg zagotavljanja nadaljnje rasti tudi odločitev o morebitni prodaji hčerinske družbe Alcon, ki izdeluje zdravila za oči in kontaktne leče, nadaljevanju sodelovanja z britansko družbo GSK pri zdravilih brez recepta (OTC) ter odprodaji deleža v domači konkurenčni družbi Roche.

Novartisu v minulem poslovnem letu ni uspelo doseči rezultatov iz leta 2015. Prihodki družbe v vrednosti 45,26 milijarde evrov so bili manjši za dva odstotka, čisti dobiček pa je bil manjši za pet odstotkov manj kot leto prej, ustvarili so ga 6,25 milijarde evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Slovenija
Slovenija Slovenski zdravniki od Novartisa in Leka lani dobili 2,1 milijona evrov 4

Razkrivamo, kdo je dobil največ denarja v zvezi z zdravili – za storitve in svetovanja, potne in nastanitvene stroške, sponzorstva,...

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Slovenci bi najraje delali za farmacevte

Najbolj privlačni delodajalci v Sloveniji so Krka, Lek in Kemofarmacija, kaže raziskava

MANAGER
Manager
Manager TOP 101: To so velikani, ki kujejo dobičke, kakršnih nismo videli že leta 4

Analizirali smo lanske bilance skupin in družb ter sestavili lestvici največjih in najboljših. Kdo bo zaposloval, kdo vlagal, kdo bo...

MANAGER
Manager
Manager TOP 101: Se bo zaposlitvena mrzlica umirila?

Do konca prihodnjega leta bodo podjetja doma in v tujini iskala vsaj okoli dva tisoč ljudi, vendar pa so z napovedmi bolj previdna kot...