Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

Uber pod lupo ameriškega zveznega urada FBI

Čas branja: 1 min
14.09.2017  20:00
Uber pod lupo ameriškega zveznega urada FBI
Ameriški preiskovalni urad FBI je začel ­preiskovati družbo Uber.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Uber dodaj
Dara Khosrowshahi dodaj
Travis Kalanick dodaj
FBI dodaj
Lyft dodaj

Mandat novega predsednika uprave ameriškega tehnološkega velikana Uber Dare Khosrowshahija se je začel napeto. Celi vrsti obtožb, s katero se družba spopada v zadnjem času in ki so pred meseci s položaja odnesle soustanovitelja podjetja Travisa Kalanicka, se je zdaj pridružila še preiskava ameriškega zveznega urada FBI.

Ta je Uber vzel pod drobnogled zaradi njegovega programa Hell, s katerim naj bi si ameriški velikan pred tekmeci zagotavljal nedovoljeno prednost. Negativne posledice naj bi občutila zlasti družba Lyft, ki tako kot Uber prek mobilne aplikacije uporabnikom omogoča delitev prevozov in naročanje taksi prevozov.

Program Hell je Uberju omogočal, da se je v letih od 2014 do 2016 predstavljal kot stranka, ki s pomočjo aplikacije navidezno naroča Lyftove storitve. Pri tem je pridobival podatke o razpoložljivosti in vožnjah njihovih voznikov ter cenah, zatem pa v realnem času temu ustrezno prilagodil svojo ponudbo. S programom je Uber ugotavljal tudi, kateri uporabniki uporabljajo storitve obeh družb, in jih s posebnimi ugodnostmi poskušal privezati samo nase.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager V kaj vse bo moral zagristi sanator Uberja 1

Dara Khosrowshahi, novi izvršni direktor Uberja, ima za sabo šolski primer uspešnega vodenja vodilne globalne korporacije v industriji...

MANAGER
Manager
Manager Uber iz škandala v škandal – ga lahko reši odhod kontroverznega šefa? 4

Inženirka Susan Fowler je februarja razkrila spolno nadlegovanje v Uberju in sprožila preiskavo, ki je privedla do umika šefa Travisa...

MANAGER
Manager
Manager Kako je kitajski ponudnik prevozov prehitel Uber in osvaja svet 1

Skoraj vsak Evropejec je že slišal za Uber, redkokateri pa za Didi Chuxing. A to se utegne v prihodnosti spremeniti. Kitajski ponudnik...