Manager

Slovenski košarkarji na evropskem prvenstvu zlati

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

21.09.2017 22:30
Čas branja: 1 min
Slovenski košarkarji na evropskem prvenstvu zlati
Slovenski košarkarji so do prve medalje na evropskem prvenstvu prišli brez poraza, kar doslej ni uspelo še nobeni reprezentanci, odkar je Fiba evropska prvenstva razširila na 24 ekip.

Slovenskim košarkarjem, ki so v finalu Eurobasketa v turškem Istanbulu v nedeljo premagali Srbijo s 93 proti 85, ob tem, da so v zadnjih minutah ostali brez obeh najboljših igralcev, Luke Dončića in Gorana Dragića, ter osvojili prvo medaljo v članski konkurenci, se je na ljubljanskem Kongresnem trgu v dežju poklonilo 20 tisoč navdušenih navijačev iz vse Slovenije.

Do svoje prve medalje na evropskem prvenstvu je slovenska košarkarska reprezentanca prišla brez poraza. Dobila je vseh devet tekem, kar doslej ni uspelo še nobeni reprezentanci, odkar je Fiba evropska prvenstva razširila na 24 ekip. Slovenija je hkrati najmanjša država z zlato medaljo na evropskem prvenstvu od leta 1935 in 15. država, ki je postala evropski prvak.

Uspeh slovenske reprezentance sta dopolnila še njen kapetan Goran Dragić, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP), in Luka Dončić, ki je bil uvrščen v prvo peterko prvenstva. V tej so bili poleg Dragića, ki se sicer poslavlja od slovenske reprezentance, in Dončića še Rus Aleksej Šved, Srb Bogdan Bogdanović in Španec Pau Gasol.

Največji uspeh slovenskega ekipnega športa v vsej njegovi zgodovini je v istanbulski dvorani Sinan Erdem spremljalo okoli sedem tisoč Slovencev, ki so v Turčijo pripotovali z letali, avtobusi, kombiji in osebnimi vozili. Pred dvorano in v njej so pričarali nepozabno kuliso, za katero so si, tako kot slovenski košarkarji za svojo igro, prislužili simpatije celotne Evrope. Največja zmaga v zgodovini slovenskega športa je val ekstaze sprožila tudi doma.

Zlati slovenski košarkarji bodo za svoj dosežek na evropskem prvenstvu v Istanbulu dobili denarno nagrado ministrstva za šport. To je zvezi namenilo 17.080 evrov nagrade, poleg tega pa še 50 tisoč evrov na predlog ministrice Maje Makovec Brenčič.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Bi s tribun navijali za ekipo Gorana Dragića? Preverili smo, kolikšni bodo vaši stroški!
Finance
Moje finance Bi s tribun navijali za ekipo Gorana Dragića? Preverili smo, kolikšni bodo vaši stroški! 1

Na evropskem košarkarskem prvenstvu se bo od 31. avgusta do 17. septembra pomerilo 24 košarkarskih reprezentanc. Eurobasket 2017 bo potekal v štirih državah; v Romuniji (Cluj-Napoca), Izraelu (Tel Aviv), na Finskem (Helsinki) in v turškem Istanbulu, kjer boste lahko spremljali četrtfinale, polfinale in finale.

FINANCE
Manager
Nauki uspeha košarkarske reprezentance za podjetnike
FINANCE
Igre so bile nore, zdaj sledijo žemlje iz državne pekarne
Finance
Petra Sovdat Igre so bile nore, zdaj sledijo žemlje iz državne pekarne 2

Kruha, če ni iger: za plače politikov gre! Ne vaše, vi boste vse to sfinancirali!

FINANCE
Spletni pogovor v živo: Kako brati bilance v 2024
Finance
Pridružite se nam 23. aprila
Špela Mikuš Spletni pogovor v živo: Kako brati bilance v 2024

V torek, 23. aprila, se nam pridružite na spletnem pogovoru s Katarino Sitar Šuštar