Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Slovenski košarkarji na evropskem prvenstvu zlati

Čas branja: 1 min
21.09.2017  22:30
Slovenski košarkarji na evropskem prvenstvu zlati
Slovenski košarkarji so do prve medalje na evropskem prvenstvu prišli brez poraza, kar doslej ni uspelo še nobeni reprezentanci, odkar je Fiba evropska prvenstva razširila na 24 ekip.

Obveščaj me o novih člankih:  

Slovenskim košarkarjem, ki so v finalu Eurobasketa v turškem Istanbulu v nedeljo premagali Srbijo s 93 proti 85, ob tem, da so v zadnjih minutah ostali brez obeh najboljših igralcev, Luke Dončića in Gorana Dragića, ter osvojili prvo medaljo v članski konkurenci, se je na ljubljanskem Kongresnem trgu v dežju poklonilo 20 tisoč navdušenih navijačev iz vse Slovenije.

Do svoje prve medalje na evropskem prvenstvu je slovenska košarkarska reprezentanca prišla brez poraza. Dobila je vseh devet tekem, kar doslej ni uspelo še nobeni reprezentanci, odkar je Fiba evropska prvenstva razširila na 24 ekip. Slovenija je hkrati najmanjša država z zlato medaljo na evropskem prvenstvu od leta 1935 in 15. država, ki je postala evropski prvak.

Uspeh slovenske reprezentance sta dopolnila še njen kapetan Goran Dragić, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP), in Luka Dončić, ki je bil uvrščen v prvo peterko prvenstva. V tej so bili poleg Dragića, ki se sicer poslavlja od slovenske reprezentance, in Dončića še Rus Aleksej Šved, Srb Bogdan Bogdanović in Španec Pau Gasol.

Največji uspeh slovenskega ekipnega športa v vsej njegovi zgodovini je v istanbulski dvorani Sinan Erdem spremljalo okoli sedem tisoč Slovencev, ki so v Turčijo pripotovali z letali, avtobusi, kombiji in osebnimi vozili. Pred dvorano in v njej so pričarali nepozabno kuliso, za katero so si, tako kot slovenski košarkarji za svojo igro, prislužili simpatije celotne Evrope. Največja zmaga v zgodovini slovenskega športa je val ekstaze sprožila tudi doma.

Zlati slovenski košarkarji bodo za svoj dosežek na evropskem prvenstvu v Istanbulu dobili denarno nagrado ministrstva za šport. To je zvezi namenilo 17.080 evrov nagrade, poleg tega pa še 50 tisoč evrov na predlog ministrice Maje Makovec Brenčič.



Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...